Erling Haaland a explodat de când a ajuns la Borussia Dortmund (ianuarie 2020), devenind unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Contractul său cu gruparea germană este valabil până în 2024, dar există o clauză care i-ar permite să se transfere în vara viitoare la orice club care achită suma de 75 de milioane de €.
Acesta lucru îl face pe Haaland un jucător extrem de atractiv pentru granzii Europei, deoarece suma respectivă este cu mult sub valoarea sa reală. Bayern Munchen, Real Madrid, Barcelona, PSG sau marile forțe din Premier League și-ar permite oricând să plătească acea clauză de reziliere, astfel că este de așteptat ca în vara viitoare să asistăm la un transfer răsunător.
Totuși, șefii Borussiei au declarat în repetate rânduri că vor face tot ce depinde de ei pentru a-l păstra pe norvegian și dincolo de vara lui 2022. Acest lucru pare aproape imposibil, deoarece clubul german nu poate concura cu celelalte mari cluburi din Europa la salarii, ori Haaland își dorește cu siguranță un venit mult mai mare decât are în prezent, fiind conștient de valoarea sa.
Bundesliga
"Der Klassiker", Borussia Dortmund-Bayern Munchen, se va juca fără spectatori
ACUM 17 ORE
Citește și:

Haaland ar putea deveni cel mai bine plătit din istoria Borussiei Dortmund

Germanii de la Bild notează însă că oficialii de pe Signal Iduna Park sunt dispuși să facă eforturi și să-l transforme pe Haaland în cel mai bine plătit jucător din istoria clubului. Acest lucru va fi posibil cu aportul sponsorului tehnic al echipei, Puma, însă totul va depinde de jucător.
Haaland are un parteneriat personal cu Nike, dar cei de la Puma ar fi dispuși să sporească sumele pe care le virează anual către Dormtund, tocmai pentru ca salariul norvegianului să poată fi susținut. Asta numai dacă atacantul va accepta să semneze un parteneriat cu Puma, în detrimentul celor de la NIke.
Conform sursei citate, Haaland ar cere un salariu anual de 30 de milioane de € de la cluburile care îl doresc, iar Dortmund ar fi dispusă să-i ofere între 16 și 18 milioane. Totuși, șefii nemților speră că Haaland va obține sume mai mari din eventualul contract cu Puma și va fi dispus să rămână la echipă și pe un salariu mai mic decât ar avea la un alt club mare al Europei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Ralf Rangnick este, oficial, antrenorul lui Manchester United. Anunţul făcut de german
29/11/2021 LA 12:00
Bundesliga
Haaland a revenit cu gol după accidentare! Borna remarcabilă atinsă de norvegian în Bundesliga
27/11/2021 LA 17:39