Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland ar putea rămâne la Dormund și din sezonul viitor! Norvegianul, ademenit cu un salariu uriaș

Nicu Savin

Publicat 06/10/2021 la 19:34 GMT+3

Erling Haaland este printre cei mai curtați jucători din lume la ora actuală, iar specialiștii consideră că șansele sale să rămână la Borussia Dortmund din sezonul viitor sunt infime. Totuși, presa din Germania scrie că oficialii galben-negrilor sunt dispuși să facă un efort financiar pentru a-l păstra pe norvegian și îi oferă un salariu colosal, care ar fi cel mai mare din istoria clubului.

Erling Haaland - Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland a explodat după ce a ajuns la Borussia Dortmund, în iarna anului trecut, cifrele sale fiind de-a dreptul fabuloase. În scurt timp, atacantul s-a transformat într-un superstar, iar marile forțe ale Europei îl au în vizor pentru un transfer, Real Madrid fiind considerată principala favorită pentru a obține semnătura acestuia.
Contractul lui Haaland cu Dortmund este valabil până în 2024, dar există o clauză conform căreia atacantul ar putea pleca în vara viitoare dacă cineva va achita 75 de milioane de €. Suma este una infimă în comparație cu ceea ce a demonstrat jucătorul, astfel că nu va reprezenta o problemă pentru granzii Europei în a o achita.
Oficialii Borussiei Dortmund sunt conștienți că le va fi aproape imposibil să-l păstreze pe Haaland, însă sunt dispuși să facă totul pentru ca acesta să continue pe Signal Iduna Park și din sezonul viitor. Corform celebrei publicații germane Bild, lui Haaland i se va oferi o mărire consistentă a salariului, de la 8 la 15 milioane de € anual. În aceste condiții, nu ar fi exclus ca Haaland să mai joace la Dortmund cel puțin un an, dar totul va depinde de perfromațele echipei din această stagiune, dar și de ofertele pe care le va primi de la alte cluburi.
"Obiectivul Borussiei Dortmund este ca Haaland să rămână cel puţin până în 2023. Pentru a reuşi asta, i se pregăteşte o creştere considerabilă a salariului. Va primi, parctic, dublu! De la 8 milioane de euro va ajunge să aibă un salariu net de 15 milioane de euro pe sezon.", notează Cristian Falk, şeful departamentului sport de la publicaţia Bild, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Impresarul lui Haaland cere sume amețitoare în cazul unui transfer

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City sau Bayern Munchen.
Unul dintre motivele pentru care Haaland nu s-a despărțit de nemți în această vară este legat de sumele uriașe de bani pe care le pretinde agentul său, Mino Raiola. Potrivit celor de la Bild, impresarul cere ca fotbalistul de 21 de ani să câștige un salariu de peste 49 de milioane de euro pe an, adică aproximativ 960.000 de euro pe săptămână.
În plus, Mino Raiola vrea să încaseze de pe urma transferului o taxă în valoare de aproape 40 de milioane de euro. Conform jurnaliștilor din Germania, Haaland nu a plecat de la Dortmund în acest an din cauza acestor sume, care i-au determinat pe cei de la Bayern să se retragă, fotbalistul nemaifiind o opțiune pentru campionii din Bundesliga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo