Robert Lewandowsi pare hotărât să plece de la Bayern Munchen la finalul sezonului, presa internațională anunțând că fotbalistul este în atenția mai multor cluburi importante de pe continent, printre care se remarcă Barcelona.
Polonezul nu este în căutarea unui salariu mai mare, ci vrea să plece din cauza unor nemulțumiri pe care le are. Una dintre ele este legată de relația cu Julian Nagelsmann, iar alta are legătură cu interesul șefilor lui Bayern pentru Erling Haaland.
Norvegianul a fost în atenția bavarezilor, care au încercat să-l transfere în ultimele luni. Potrivit jurnaliștilor de la Bild, citați de Mundo Deportivo, oficialii campioanei din Bundesliga au făcut tot posibilul pentru a-l convinge pe atacant să semneze, iar asta l-a deranjat pe Lewandowski.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
Golgheterul polonez simte că, în timp ce lui i-au fost puse piedici în prelungirea contractului cu Bayern, șefii clubului erau concentrați pe negocierile cu Haaland. Lewandowski nu se simte, astfel, apreciat la Munchen și este tot mai hotărât să plece în această vară de la echipă.
Cel mai probabil, următoarele săptămâni vor face lumină în ceea ce privește viitorul fotbalistului de 33 de ani, care are o cotă de piață de 50 de milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.
Citește și:

Haaland a ales-o pe Manchester City

Erling Haaland a fost unul dintre cei mai curtați fotbaliști din lume în ultimul an și jumătate. Așa cum presa internațională anunța de zilele trecute, norvegianul a ales în cele din urmă să meargă la Manchester City, călcându-i astfel pe urme tatălui său, care a jucat la echipa engleză între 2000 și 2003.
City a dat astfel o super lovitură, Guardiola urmând să aibă de acum înainte un număr 9 clasic în echipă, probabil singurul post la care "cetățenii" au avut o sincopă, mai ales după ieșirea din formă și plecarea lui Aguero.
Campioana Angliei va plăti către Borussia Dortmund doar 75 de milioane de euro, echivalentul clauzei de reziliere din contractul norvegianului. Acești bani reprezintă doar jumătate din valoarea de piață a fotbalistului, cotat la 150 de milioane de euro de site-ul de specialitate tramsfermarkt.com.
Haaland a efectuat deja vizita medicală la o clinică din Belgia și urmează să fie prezentat oficial în scurt timp. Atacantul care a marcat 85 de goluri în 88 de meciuri pentru Dortmund va semna un acord pe 5 ani, până în 2027.
Salariul lui Haaland va fi unul substanțial: 40 de milioane de euro brut pe sezon. Acest lucru îl aduce Haaland în topul celor mai bine plătiți jucători din Premier League și chiar din lume. Haaland ar fi cerut inițial 50 de milioane de euro pe an, dar în cele din urmă a acceptat un venit mai mic.
Totuși, norvegianul ar putea ajunge la această sumă dacă își va îndeplini anumite obiective. Conform Marca, fotbalistul va avea incluse în contract bonusuri substanțiale legate de numărul de goluri marcate sau câștigarea de trofee, cu echipa sau individuale.
Pe lângă banii plătiți lui Dortmund și salariul jucătorului, City a băgat adânc mâna în buzunar pentru a satisface pretențiile financiare ale reprezentanților norvegianului. Astfel, tatăl său va primi 30 de milioane de euro, iar agenția condusă până de curând de Mino Raiola, decedat săptămâna trecută, va încasa alte 50 de milioane de euro. Asta înseamnă că suma oferită sub formă de comisioane o va depăși pe cea a transferului propriu zis.
Așadar, aducerea lui Haaland o costă pe Manchester City minim 355 de milioane de euro, sumă care ar putea crește în funcție de bonusurile pe care le va încasa jucătorul ca urmare a performanțelor sale la viitoarea formație.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17