Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, revenire de senzație la Borussia Dortmund! Norvegianul e o adevărată mașinărie de goluri

Bianca Dumitru

Publicat 16/10/2021 la 20:10 GMT+3

Borussia Dortmund s-a impus astăzi cu scorul de 3-1 în fața celor de la Mainz, într-un meci din a 8-a etapă din Bundesliga. Erling Haaland a revenit pe teren după 3 săptămâni în care a fost indisponibil și a reușit o dublă, ajungând la 70 de reușite în tricoul nemților.

Erling Braut Haaland

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund a câștigat meciul din a opta etapă din Bundesliga, impunându-se cu scorul de 3-1 în fața celor de la Mainz. Reus a deschis scorul în minutul 3, iar Haaland a reușit o dublă în repriza secundă, în timp ce pentru oaspeți a marcat Burkardt.
Pentru Erling Haaland, aceasta a fost prima partidă disputată după 3 săptămâni. Norvegianul s-a accidentat înainte de meciul cu Borussia Monchengladbach, de pe 25 septembrie, și a ratat atât meciurile lui Dortmund cu Sporting și Augsburg, cât și partidele echipei sale naționale din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Atacantul în vârstă de 21 de ani a avut, însă, o revenire senzațională, înscriind de două ori în poarta celor de la Mainz. În urma acestor reușite, tânărul a ajuns la 49 de goluri în 49 de meciuri de Bundesliga, având în total 70 de goluri marcate în tricoul Borussiei Dortmund în 68 de partide.
Mai mult decât atât, Haaland, cotat de site-ul transfermarkt.com la 150 de milioane de euro, a înscris 13 goluri în ultimele 8 meciuri în care s-a aflat pe teren în toate competițiile, atât pentru echipa de club, cât și pentru naționala Norvegiei.

Manchester City, primul club care demarează negocierile pentru transferul lui Haaland

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Potrivit presei din Anglia, Manchester City va fi primul club care va încerca să-i obțină transferul lui Haaland vara viitoare. Cei de la The Times au anunțat că norvegianul în vârstă de 21 de ani este principala țintă de pe piața de mercato pentru oficialii campioanei din Premier League, care vor demara negocierile cu agentul lui Haaland, Mino Raiola, în ianuarie. Impresarul și-ar dori să obțină un salariu de 50 de milioane de euro pentru Haaland.
Unul dintre atuurile pe care City le are în fața celorlalte cluburi care sunt interesate de semnătura lui Haaland este faptul că tatăl tânărului fotbalist a evoluat în perioada 2000-2003 la Manchester.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo