Era deja cunoscut faptul că Niklas Sule va pleca cel mai probabil de la Bayern la finalul acestui sezon, însă era de datoria lui Julian Nagelsmann să confirme această informație. Sule va pleca exact așa cum a făcut-o și David Alaba vara trecută, când a părăsit Allianz Arena fără a lăsa niciun ban în conturile clubului. Pentru campioana Bundesliga înseamnă un nou eșec economic pe care antrenorul însuși nu prea îl înțelege.
"Îi cunosc motivele, dar rămâne totul între noi", a explicat Nagelsmann la conferința de presă dinaintea confruntării de sâmbătă din Bundesliga cu fosta sa echipă, RB Leipzig. "Când pleacă un jucător pe care îl lași să joace mult, te întrebi dacă ai greșit cu ceva. În acest caz, cred că am făcut multe lucruri bine", a subliniat directorul tehnic despre fotbalistul care a ajuns să respingă oferta făcută de Bayern de a-și reînnoi contractul la Munchen.

Niklas Sule, "noul caz Alaba" de la Bayern Munchen

Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Între timp, viitoarea echipă a internaționalului german rămâne necunoscută, motiv pentru care speculațiile circulă în fiecare zi în acest caz. Zvonurile despre o posibilă semnare pentru Borussia Dortmund, eterna rivală a echipei din Munchen care are nevoie să-și întărească apărarea, nu încetează. După cum relatează ziarul WAZ, conducerea Borussiei Dortmund își dorește să-l transfere pe Sule pentru a-i lua locul veteranului Hummels. Se pare că mai multe cluburi din Premier League sunt de asemenea pe urmele fotbalistului.
În urmă cu câteva săptămâni au apărut informații că Sule se află în negocieri cu Newcastle, care îi promite un salariu uriaș, multe peste ce câștigă momentan în Bundesliga (3,2 milioane de € pe an). Bayern Munchen a plătit 20 de milioane de euro pentru transferul lui Sule în 2017. A evoluat în 158 de partide pentru bavarezi, reușind 6 goluri și 4 pase decisive. În toată această perioadă, internaționalul german a fost un punct fix în apărarea bavarezilor, mai puțin în sezonul 2019-2020, când a fost mult timp accidentat.
Bundesliga
Haaland, motiv principal de supărare pentru Lewandowski! Ce l-a nemulțumit pe polonez
11/05/2022 LA 17:17
Fotbal
Nagelsmann, la cuțite cu șefii lui Bayern! Ratarea unui transfer l-a scos din sărite pe antrenor
11/05/2022 LA 14:58