Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, adevărul despre relația cu Guardiola: "M-a învățat să văd fotbalul într-un alt mod"

Romeo Ene

Publicat 11/10/2021 la 21:23 GMT+3

Robert Lewandowski este unul dintre jucătorii favoriți la câștigarea Balonului de Aur, ținând cont de reușitele pe care le-a avut pe parcursul acestui sezon, dar și în ultimii ani.

Robert Lewandowski czeka na sygnał

Credit imagine: Getty Images

Atacantul polonez a fost unul dintre jucătorii favoriți la câștigarea Balonului de Aur în 2020, dar ceremonia a fost anulată din cauza pandemiei. Chiar și așa, Lewandowski nu a scăzut ritmul și a avut parte de un 2021 extrem de reușit.
De-a lungul sezoanelor 2019/20 și 2020/21, Lewandowski a marcat 103 goluri pentru Bayern München în 87 de jocuri.
Ținând cont de faptul că ceremonia pentru acordarea Balonului de Aur de la Paris nu este prea departe, vârful de 33 de ani a oferit un interviu pentru MARCA Claro Mexic în care a vorbit, printre altele, despre relația pe care o are cu Guardiola, Erling Haaland și parcursul lui Bayern din acest sezon.

Relația cu Guardiola

Întrebat despre impactul pe care l-a avut Pep Guardiola asupra sa, atunci când l-a antrenat la Bayern, Lewandowski a avut numai cuvinte de laudă: "M-a învățat să văd fotbalul dintr-un alt punct de vedere. Mi-a explicat cum să mă mișc pe teren, tactici și cum îmi pot dezolta jocul.
După perioada petrecută cu Guardiola mă gândesc diferit la ceea ce înseamnă fotbalul, m-a învățat să-l văd dintr-un alt mod, îmi dau seama imediat ce jucător a greșit, cine s-ar fi putut descurca mai bine și cum poți fi cu un pas înaintea rivalului tău.
Am vorbit cu el, mi-a explicat mult partea tactică, mi-a spus: "Nu te pot ajuta să fii un atacant mai bun, pentru că ești foarte bun, dar pot ajuta echipa ta să ducă mingea în zonă și acolo știi bine ce trebuie să faci și cum trebuie să o faci".
Atacantul polonez a fost evaziv în privința viitorului său, atunci când a fost întrebat unde va juca în sezonul viitor: "Nu prea mă gândesc la asta, sezonul abia a început de două luni, iar eu mai am contract încă 2 ani".

Lewandowski, laude pentru Haaland

Vârful lui Bayern a vorbit, de asemenea, de posibilitatea de a evolua alături de Haaland la Bayern: "Suntem jucători diferiți, el este un jucător tânăr excepțional, cu un viitor minunat, îi place să joace pe contraatac, are un stâng foarte puternic. Sunt un atacant de alt tip. Dacă vom juca împreună? Nu eu sunt cel care spune că nu am putea juca împreună".
Lewandowski a comentat parcursul lui Bayern din acest sezon, subliniind faptul că echipa sa este una dintre favoritele la câștigarea UEFA Champions League: "Da, suntem una dintre echipele favorite să câștige competiția ca în fiecare an. Suntem mereu acolo, printre favorite, ca și alte echipe. Lucrul cu adevărat important este modul în care ajungem în lunile martie, aprilie, mai, dar Bayern este mereu pe lista favoritelor", a precizat Lewandowski, care are 564 de goluri înscrie în 640 partide de-a lungul carierei.
În 2019 și 2020, Lewandowski a înscris 112 goluri în toate competițiile
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo