Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, lider în clasamentul Ghetei de Aur la jumătatea sezonului! Două nume surpriză în Top 5

Nicu Savin

Publicat 25/12/2021 la 17:05 GMT+2

Marii atacanți ai Europei luptă în fiecare an pentru trofeul Gheta de Aur, acordat celui mai bun marcator din campionatele interne. La jumătatea acestui sezon, Robert Lewandowski este lider, dar polonezul este urmat îndeaproape de două nume oarecum surprunzătoare: Dusan Vlahovic și Patrick Schick.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski a câștigat Gheata de Aur în stagiunea trecută, iar atacantul lui Bayern este mare favorit să repete performanța. Polonezul a marcat deja 19 goluri în Bundesliga și este lider în ierarhia pentru prestigiosul trofeu individual. În sezonul trecut, Lewa a doborât recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri, iar acum l-a întrecut pe fostul mare atacant german și la numărul de goluri marcate într-un an calendaristic.
Pe locurile doi și 3 apar doi fotbaliști la care puțină lume se gândea înaintea sezonului. Dusan Vlahovic și Partick Schick au marcat câte 16 goluri pentru Fiorentina și Bayer Leverkusen. În fruntea ierarhiei mai apar câteva nume surprinzătoare, precum Giovani Simeonne (Verona), Anthony Modeste (FC Koln) sau Juanmi (Betis).
Citește și:

Lewandowski, favorit să câștige din nou Gheata de Aur

De notat că pentru Gheata de Aur contează doar golurile marcate în campionatele interne. Jucătorii din campionatele de top primesc câte două puncte pentru fiecare reușită, în timp ce fotbaliștii din campionate mai slab cotate primesc numai 1,5 puncte.
Gheata de Aur se acordă din 1968, primul câștigător fiind legendarul Eusebio. Lionel Messi are cele mai multe trofee (6), fiind urmat de Cristiano Ronaldo (4). Niciun alt jucător din lume nu a reușit să câștige de mai mult de două ori prestigiosul premiu. Gheata de Aur a ajuns de 3 ori și în România, Dudu Georgescu fiind câștigător în sezonele 1974-1975 și 1976-1977, iar Dorin Mateuț triumfând în stagiunea 1988-1989.
Clasamentul pentru Gheata de Aur 2021-2022
  • 1.Robert Lewandowski (Bayern) - 19 gluri - 38 de puncte
  • 2.Dusan Vlahovic (Fiorentina) și Patrick Schick (Bayer Leverkusen) - 16 goluri - 32 de puncte
  • 3.Mohamed Salah (Liverpool) - 15 goluri - 30 de puncte
  • 4.Karim Benzema (Real Madrid), Erling Haaland (Borussia Dortmund) și Ciro Immobile (Lazio) - 13 goluri 26 de puncte
  • 5.Giovanni Simeone (Hellas Verona) - 12 goluri - 24 de puncte
  • 6.Lautaro Martinez (Inter), Juanmi (Betis), Jonathan David (Lille) și Anthony Modeste (FC Koln) - 11 goluri - 22 de puncte
  • 7.Vinicius (Real Madrid) și Diogo Jota (Liverpool) - 10 goluri - 20 de puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo