Pe urmele lui Erling Haaland, unul dintre cei mai doriți tineri fotbaliști din lume, se află mai multe echipe din top din Europa, printre care se remarcă Real Madrid, Barcelona, PSG și Manchester City.
Acestea așteptau finalul acestui sezon pentru a începe negocierile în condițiile în care de anul trecut se știa de existența unei clauza de reziliere de doar 75 de milioane de euro. Se pare, însă, că această dispoziție din contractul norvegianului este deja activă.
Potrivit jurnaliștilor germani de la Bild, clauza ar fi deja în vigoare, urmând să expire la finalul lunii aprilie. Astfel, dacă nu se grăbesc să ajungă la un acord pentru transferul lui Haaland, cluburile vor trebui să achite în schimbul golgheterului suma de bani pe care o solicită cei de la Borussia Dortmund.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47
Dacă nu va putea profita de această clauză de 75 de milioane de euro, echipa care îl va dori pe norvegian ar putea plăti pentru transfer aproximativ 150 de milioane de euro, sumă la care este cotat în prezent de site-ul transfermarkt.com.
Citește și:

Haaland, nicio șansă să ajungă la Barcelona

Barcelona este unul dintre cluburile care sunt interesate de transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Recent, jurnaliștii publicației catalane Sport au anunțat că, după ce a analizat mai multe oferte, Haaland ar fi luat decizia de a accepta propunerea celor de pe Camp Nou.
Ibericii au scris că oficialii Barcelonei "au reușit să-l convingă" pe norvegian să-i aleagă, jucătorul Borussiei Dortmund refuzând deja ofertele celor de la PSG, Manchester City și Real Madrid. Se pare, însă, că mutarea lui Haaland pe Camp Nou nu va avea loc.
Președintele catalanilor, Joan Laporta, a declarat pentru Eport3 că Barcelona nu se va putea bate pentru transferul fotbalistului de 21 de ani în perioada de mercato de la finalul actualei stagiuni.
Oficialul clubului blaugrana a spus că aducerea norvegianului sau a unui fotbalist de calibrul său la echipă ar putea da peste cap planurile prin care catalanii încearcă să ajungă la o stabilitate financiară.
"Chiar dacă am fi în cea mai bună situație economică, acestea sunt operațiuni pe care nu le-am face. Lucrăm să îmbunătățim echipa. Vrem să facem operațiuni de transfer, dar unele sunt dificile. Trebuie să ne salvăm.
Ne-am îmbunătățit situația, dar trebuie să finalizăm redresarea situației economice. Nu vom face tranzacții care pun în pericol instituția noastră", a declarat Joan Laporta, ca răspuns la întrebarea dacă steagul norvegian va flutura pe Camp Nou în sezonul viitor.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50