Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mane a fost numit cel mai bun jucător african al anului. Senegalezul i-a învins pe Salah și Mendy

Andrei Nicolae

Actualizat 22/07/2022 la 10:54 GMT+3

Sadio Mane a cucerit pentru a doua oară trofeul înmânat de Confederația de Fotbal din Africa. Jucătorul lui Bayern Munchen a obținut distincția prestigioasă, după ce a fost nominalizat pentru câștigarea trofeului alături de compatriotul său, Edouard Mendy și de fostul său coleg de la Liverpool, Mohamed Salah.

Sadio Mane, Sursă foto: Twitter-Bundesliga English

Credit imagine: Eurosport

Ceremonia pentru cel mai bun jucător african al anului are loc la finalul fiecărui sezon, în vară, după ce fotbaliștii își pot demonstra calitățile și valoarea. Sadio Mane a făcut un sezon excelent atât la nivel de club, dar mai ales alături de echipa națională.
Jucătorul de 30 de ani a cucerit alături de Senegal Cupa Africii pe Națiuni, după o finală în fața Egiptului lui Salah, iar Mane a fost decisiv pentru "leii din Teranga" la câștigarea trofeului. Aripa lui Bayern a obținut alături de naționala sa și calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, după un baraj disputat din nou în fața "faraonilor".
Sadio a avut un sezon foarte bun în tricoul lui Liverpool și a câștigat două trofee pe Anfield, Cupa Ligii Angliei și FA Cup. Senegalezul a ajuns până în finala Champions League și a ratat titlul Premier League la un punct în fața lui Manchester City. Mane a jucat în 51 de partide sezonul trecut pentru "cormorani", în cadrul cărora a marcat de 23 de ori și a oferit cinci pase decisive.
Este a doua oară când Mane cucerește această distincție, după ce a mai obținut trofeul în 2019, când a câștigat cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Mohamed Salah are la rândul său două trofee obținute, în 2017 și 2018.
Citește și:

Mane, felicitat de oficialii lui Bayern

Gruparea bavareză nu a ezitat niciun moment și a ținut să îl felicite pe această cale pe senegalez, în frunte cu președintele clubului, Herbert Hainer, dar și cu Oliver Kahn, ce ocupă funcția de director executiv.
"Felicitări lui Sadio Mane pentru numirea ca cel mai bun jucător african al anului. Este un jucător absolut excepțional și pe deasupra un om foarte bun, care este un ambasador minunat pentru pământul său natal, Senegal, pentru întreg fotbalul, dar și pentru FC Bayern și pentru Bundesliga", a declarat Hainer, citat de Mirror.
"Suntem încântați de trofeul lui Sadio Mane. FC Bayern nu a avut niciodată în istoria sa lungă un jucător african al anului în lotul său. Este o onoare specială pentru clubul nostru. Suntem foarte mândri că el acum joacă pentru acest club și avem multe obiective mari cu el", a transmis fostul portar al bavarezilor.
Mane va avea șansa să debuteze într-un meci oficial pentru Bayern în Supercupa Germaniei, când bavarezii o vor înfrunta pe RB Leipzig, pe 30 iulie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo