Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Dortmund nu s-a realizat, dar cel mai probabil norvegianul va fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Potrivit publicației Goal, Haaland inclină spre un transfer la Real Madrid, dar decizia finală nu a fost încă luată, starul Borussiei Dortmund fiind încântat și de interesul echipelor din Premier League, unde este dorit de Manchester City, Liverpool, Chelsea și Manchester United.
Agentul norvegianului, Mino Raiola, a declarat recent că fotbalistul are o casă în Spania, dar este reticent asupra transferului la Real și în contextul în care 'galacticii' sunt interesați de aducerea lui Kylian Mbappe, cu care Haaland nu ar vrea să împartă prim-planul.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13
În plus, norvegianul este fan al fotbalului din Anglia și nu ar spune 'nu' unei mutări la oricare dintre cluburile engleze care îl doresc, unde este conștient că ar fi protagonistul vestiarului.

Planul lui Dortmund pentru a-l convinge pe Haaland să rămână

Jurnaliștii germani au anunțat la începutul acestei săptămâni că șefii Borussiei au un plan pentru a-l convinge pe Haaland să mai rămână cel puțin un an la echipă. Potrivit Sky Germany, oficialii lui Dortmund vor să-i dubleze salariul fotbalistului, care ar urma să încaseze anual peste 16 milioane de euro.
În plus, nemții și-ar dori și să amâne intrarea în vigoare a clauzei de reziliere până în vara anului 2023, suma pe care cluburile ar trebui să o plătească pentru atacantul norvegian urmând să fie aceeași, 75 de milioane de euro.
Conform sursei citate, Haaland nu ar spune 'nu' unei oferte de acest gen, el simțindu-se bine la Dortmund, acolo unde este considerat un model în vestiar, fiind apreciat de coechipierii săi. De altfel, recent, Mats Hummels a dezvăluit cum încearcă să-l convingă pe norvegianul de 21 de ani să continue la echipă.
"Iarba nu este întotdeauna mai verde în altă parte. În fotbal chiar trebuie să fii conștient de asta. Contează mult dacă ai un mediu bun, dacă te simți bine cu ceilalți și dacă poți avea mult succes. Trebuie să știi să apreciezi asta, nu se întâmplă la toate cluburile", a spus Hummels.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49