Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Haaland este reticent cu privire la transferul la Real Madrid! Ce variante îi surâd

Bianca Dumitru

Publicat 26/11/2021 la 16:47 GMT+2

Erling Haaland este unul dintre cei mai râvniți fotbaliști din lume. Norvegianul ar fi tentat, pe de o parte, să se transfere la Real Madrid, dar pe de altă parte fotbalistul și-ar dori și o mutare în Premier League, unde este dorit de Manchester United, Liverpool, Chelsea și Manchester City.

Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund)

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Dortmund nu s-a realizat, dar cel mai probabil norvegianul va fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Potrivit publicației Goal, Haaland inclină spre un transfer la Real Madrid, dar decizia finală nu a fost încă luată, starul Borussiei Dortmund fiind încântat și de interesul echipelor din Premier League, unde este dorit de Manchester City, Liverpool, Chelsea și Manchester United.
Agentul norvegianului, Mino Raiola, a declarat recent că fotbalistul are o casă în Spania, dar este reticent asupra transferului la Real și în contextul în care 'galacticii' sunt interesați de aducerea lui Kylian Mbappe, cu care Haaland nu ar vrea să împartă prim-planul.
În plus, norvegianul este fan al fotbalului din Anglia și nu ar spune 'nu' unei mutări la oricare dintre cluburile engleze care îl doresc, unde este conștient că ar fi protagonistul vestiarului.

Planul lui Dortmund pentru a-l convinge pe Haaland să rămână

Jurnaliștii germani au anunțat la începutul acestei săptămâni că șefii Borussiei au un plan pentru a-l convinge pe Haaland să mai rămână cel puțin un an la echipă. Potrivit Sky Germany, oficialii lui Dortmund vor să-i dubleze salariul fotbalistului, care ar urma să încaseze anual peste 16 milioane de euro.
În plus, nemții și-ar dori și să amâne intrarea în vigoare a clauzei de reziliere până în vara anului 2023, suma pe care cluburile ar trebui să o plătească pentru atacantul norvegian urmând să fie aceeași, 75 de milioane de euro.
Conform sursei citate, Haaland nu ar spune 'nu' unei oferte de acest gen, el simțindu-se bine la Dortmund, acolo unde este considerat un model în vestiar, fiind apreciat de coechipierii săi. De altfel, recent, Mats Hummels a dezvăluit cum încearcă să-l convingă pe norvegianul de 21 de ani să continue la echipă.
"Iarba nu este întotdeauna mai verde în altă parte. În fotbal chiar trebuie să fii conștient de asta. Contează mult dacă ai un mediu bun, dacă te simți bine cu ceilalți și dacă poți avea mult succes. Trebuie să știi să apreciezi asta, nu se întâmplă la toate cluburile", a spus Hummels.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo