La jumătatea lunii ianuarie, Erling Haaland a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să plece cât mai repede de la Borussia Dortmund, anunțând după meciul cu Freiburg că nemții pun presiune pe el pentru a lua o decizie.
"Borussia Dortmund a pus o presiune uriașă asupra mea pentru a rezolva situația. Eu vreau doar să joc fotbal. Asta înseamnă că vom lua o decizie cât mai repede. Nu am vorbit până acum despre asta pentru că respect acest club și pe fanii din Dortmund", a declarat fotbalistul, luându-i prin surprindere pe șefii Borussiei, care au comentat reacția norvegianului.
Recent, într-o discuție cu jurnalistul Jan Aage Fjortoft, atacantul de 21 de ani a spus că nu regretă ceea ce a spus despre șefii săi de pe Signal Iduna Park, explicând de ce a decis să rupă tăcerea cu privire la situația sa.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47
"Cred că... Nu mai vreau să spun prea multe despre asta. Dar am simțit atunci că era timpul să spun ceva pentru că mulți alții vorbeau despre situația mea și asta a fost tot. Acum chiar nu vreau să mai spun prea multe despre asta. Cred că ceea ce s-a spus, s-a spus și acum mergem înainte", a declarat Haaland, potrivit Sky Sports.
Fotbalistul, care are 23 de goluri marcate în 20 de apariții în acest sezon, a continuat analizându-și forma fizică în care se află. Atacantul cotat de site-ul transfermarkt.com la 150 de milioane de euro a spus că este convins că în viitor va putea fi și mai bun.
"Cred că pot îmbunătăți totul. Dacă spui că sunt bun la finalizare, îmi pot îmbunătăți mult asta. Și da, pot crește per total, pot deveni mai rapid, pot deveni mai puternic, așa că pot să-mi îmbunătățesc jocul", a explicat norvegianul care a fost transferat de Borussia Dortmund în 2020 de la RB Salzburg pentru 20 de milioane de euro.
Citește și:

REAL MADRID, ALL IN PENTRU HAALAND ȘI MBAPPE

Dacă se va decide să plece de la Borussia Dortmund, Erling Haaland ar putea alege să semneze cu Real Madrid. Deși jurnaliștii de la Mundo Deportivo au anunțat recent că 'galacticii' nu au început nicio discuție pentru aducerea lui Haaland și nici nu au de gând să o facă, cei de la Marca au dezvăluit că madrilenii au un alt plan. Conform spaniolilor, oficialii de pe Santiago Bernabeu ar pregăti un pachet financiar de aproape 350 de milioane de euro pentru a-i transfera în vara acestui an și pe Kylian Mbappe, și pe Erling Haaland.
Despre interesul celor de la Real Madrid pentru cei doi fotbaliști s-a vorbit mult în ultimul an, mutările putând avea loc la finalul acestui sezon. Șefii clubului blanco speră să ajungă la un acord cu starurile de la PSG și Borussia Dortmund în cel mai scurt timp, pentru a evita ca alte cluburi importante din Europa să-și manifeste interesul pentru vreunul dintre ei.
Pentru asta, reprezentanții 'galacticilor' au creat pachetul care să acopere atât salariile jucătorilor, cât și sumele de transfer și comisioanele agenților. Mbappe ar urma să ajungă la Real Madrid din postura de jucător liber de contract, el fiind acum în ultimele 6 luni ale înțelegerii cu PSG, în timp ce pentru Haaland, madrilenii ar trebui să achite 75 de milioane de euro, sumă prevăzută drept clauză de reziliere în contractul fotbalistului cu Borussia Dortmund, clauză ce se va activa în acest an.
Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla cu transferul norvegianului, informațiile apărute în ultimele săptămâni în presa din Spania fiind contradictorii.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50