Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Niklas Sule a semnat cu Borussia Dortmund! Fundașul lui Bayern va merge gratuit la marea rivală

Bianca Dumitru

Publicat 07/02/2022 la 18:59 GMT+2

Borussia Dortmund a ajuns la un acord cu Niklas Sule, fotbalistul care evoluează în prezent la Bayern Munchen urmând a se alătura echipei lui Marco Rose de la finalul acestui sezon.

Niklas Sule of Bayern München looks on during the UEFA Champions League group E match between SL Benfica and Bayern München at Estadio da Luz on October 20, 2021 in Lisbon, Portugal. (Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund a confirmat oficial transferul lui Niklas Sule, fundașul în vârstă de 26 de ani urmând a ajunge pe Signal Iduna Park la finalul acestui sezon, din postura de jucător liber de contract.
Fotbalistul evoluează în prezent la Bayern Munchen, contractul său cu bavarezii fiind valabil doar până pe 30 iunie 2022. Germanul a anunțat încă de luna trecută că nu vrea să-și prelungească înțelegerea cu echipa lui Julian Nagelsmann.
După ce au ajuns la un acord cu Sule, oficialii Borussiei Dortmund au anunțat că fotbalistul a semnat un contract valabil 4 ani, arătându-se încântați de mutare.
"Suntem încântați că am reușit să transferăm un jucător care evoluează în echipa națională a Germaniei, Niklas Sule, pe care o să-l păstrăm timp de patru ani", a declarat directorul sportiv al celor de la Dortmund, Michael Zorc.
Fundașul de 26 de ani a ajuns la Bayern Munchen în 2017, fiind transferat de la Hoffenheim, în schimbul a 20 de milioane de euro. Fotbalistul cotat de site-ul transfermarkt.com la 35 de milioane de euro a mai evoluat de-a lungul carierei la Walldorf, Eintracht Frankfurt și SV Darmstadt.
Citește și:

Și Robert Lewandowski ar putea pleca de la Bayern

Bayern s-ar putea despărți la sfârșitul acestui sezon și de alți jucători importanți. Presa internațională a anunțat în urmă cu câteva luni că Robert Lewandowski este decis să plece din Bavaria în vara viitoare și că Real Madrid este marele său vis. Jurnaliștii de la As.com au notat că polonezul i-a transmis acest lucru impresarului său, celebrul Pini Zahavi, care a fost însărcinat să demareze procedurile pentru un eventual transfer.
Lewandowski este cu siguranță un jucător dorit de orice mare club al Europei, dar Real Madrid se află într-o poziție ingrată în acest sens. Kylian Mbappe va ajunge aproape sigur pe Santiago Bernabeu în vara viitoare, iar Florentino Perez visează și la transferul lui Erling Haaland, avându-l în lot și pe Karim Benzema, care traversează o formă fantastică, oficialii madrileni considerând că francezul ar mai putea ajuta echipa încă 2-3 ani.
În altă ordine de idei, și Kingsley Coman a luat în calcul o despărțire de bavarezi la finalul anului 2021. Răspunzând unei întrebări în acest sens într-o conferință de presă, francezul a afirmat: "Evident că au existat discuții (n.r. privind o posibilă plecare), clubul va continua să discute cu consilierul meu și s-ar putea să avem câteva vești în curând."
Situația acestuia s-a rezolvat la începutul anului. În ianuarie, fotbalistul, care joacă la Bayern din 2015, și-a prelungit contractul cu Bayern Munchen până în 2027.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo