Erling Haaland o va părăsi pe Borussia Dortmund la finalul acestui sezon. Norvegianul a bătut palma cu Manchester City, urmând a semna un contract pe 5 ani. Borussia Dortmund a făcut toate eforturile pentru a-l păstra pe atacant, dar nu a putut concura cu oferta financiară uriașă pe care acesta a primit-o de pe Etihad.
Joachim Watzke a oferit un amplu interviu pentru CNN în care s-a referit la plecarea lui Haaland. Președintele Borussiei nu a confirmat mutarea norvegianului la City, dar din cuvintele sale reiese că aceasta va fi curând oficializată.
Citește și:
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 14 ORE

Borussia Dortmund nu face o dramă din pierderea lui Haaland

Oficialul grupării germane a lăsat să se înțeleagă că un club precum Dortmund nu poate lupta cu marile forțe ale continentului, făcând referire indirectă la PSG sau Manchester City.
"Este decizia lui Erling, are o clauză de reziliere și trebuie să decidă dacă vrea să o activeze sau nu și are timp să ne spună decizia. Când va fi momentul potrivit, o va face.Când un jucător de-al nostru se descurcă foarte bine, trebuie să luptăm cu marile cluburi, care au în spate oligarhi sau state arabe.
Nu putem câștiga această luptă, dar putem câștiga o luptă pentru un jucător de 18 ani, precum Jude Bellingham, pentru că acestui jucător îi place să joace pentru Borussia Dortmund deoarece avem întotdeauna 80.000 de spectatori în tribune. Așa este modul nostru de lucruși avem un departament bun de scouting, care caută jucători tineri în fiecare zi și încercăm să lucrăm la dezvoltarea lor", a spus Watzke pentru CNN.
Președintele Borussiei nu face o dramă din pierderea lui Haaland, subliniind că Dortmund are o istorie uriașă în spate și nu se poate crampona de plecarea unui jucător: "Acest club există de 113 ani și 111 ani a jucat fotbal fără Haaland. După ce Lewandowski a plecat, a venit Aubameyang, apoi Erling. Dacă în sfârșit va pleca, vom găsi un înlocuitor grozav pentru el".
De altfel, șefii Borussiei s-au așteptat ca Haaland să plece în vară și au început de câteva luni demersurile pentru aducerea unui înlocuitor. Presa germană a scris că Dortmund a perfectat deja transferul lui Karim Adeyemi, atacantul lui Salzburg, care urmează astfel traseul parcurs de Haaland, norvegianul ajungând pe Signal Iduna Park tot de la formația austriacă.
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52
Premier League
Gabriel Jesus este jucătorul lui Arsenal! City folosește banii primiți pentru un super transfer
26/06/2022 LA 20:08