La finalul lunii noiembrie, Lionel Messi a cucerit pentru a 7-a oară în carieră Balonul de Aur. Argentinianul l-a devansat în clasamentul final din acest sezon pe Robert Lewandowski, în timp ce pe locul 3 s-a clasat Jorginho.
După ce a primit trofeul, starul celor de la PSG a vorbit și despre marele său rival din cursa pentru Balonul de Aur. În discursul lui, Messi i-a adresat câteva cuvinte lui Lewandowski, punctând că polonezul ar trebui să primească distincția aferentă anului 2020, când trofeul nu s-a acordat din cauza pandemiei de coronavirus.
"Este o mare onoare să te lupți cu Robert Lewandowski. Anul trecut, tu ai fost câștigătorul și cred că France Football ar trebui să îți dea trofeul", a spus Messi.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
La o săptămână de la gala organizată la Paris, jucătorul lui Bayern Munchen a reacționat, comentând declarația lui Messi. Robert Lewandowski a mărturisit că se simte neîmplinit în urma decizie France Football, dar a punctat cât înseamnă pentru el să se lupte cu starul argentinian al celor de la PSG pentru Balonul de Aur.
"Mi-ar plăcea să fie o declarație sinceră, nu doar vorbe goale. Să fiu atât de aproape, să concurez cu Messi pentru trofeu... Normal că îl respect pentru cum joacă și pentru că l-a câștigat. Faptul că i-am făcut concurență arată la ce nivel pot ajunge.
Dar m-am simțit trist și a fost bine că n-am avut meci la mijlocul săptămânii, după gală. Nu pot să spun că sunt satisfăcut de decizia France Football. Dimpotrivă. Mă simt neîmplinit", a spus Lewandowski pentru postul tv Kanalu Sportowym din Polonia.
Citește și:

În ce condiții ar putea primi Lewandowski Balonul de Aur

La 24 de ore după gala în care Lionel Messi a primit al 7-lea Balon de Aur din carieră, redactorul șef de la France Football, Pascal Ferre, a comentat posibilitatea ca fotbalistul lui Bayern Munchen să primească Balonul de Aur pentru anul 2020.
Jurnalistul francez nu a exclus această variantă, însă a punctat că propunerea trebuie analizată în detaliu din cauza faptului că anul trecut nu a existat o sesiune de vot prin care să fie desemnat un câștigător al râvnitului trofeu.
"Nu trebuie să ne grăbim cu această decizie. Trebuie să ne gândim foarte bine mai mult timp. Nu putem fi siguri că Robert Lewandowski ar fi câștigat Balonul de Aur anul trecut pentru că nu a existat un vot", a declarat Pascal Ferre, citat de Goal.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14