Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor

Ion Alexandru

Publicat 26/05/2022 la 09:45 GMT+3

Robert Lewandowski a luat decizia de a pleca de la Bayern aîn urmă cu un an. Polonezul a aflat că Bayern îi caută înlocuitor și că discută pentru aducerea lui Haaland și a considerat că nu mai are nevoie de el. Campionii Germaniei vor rămâne și fără golgheterul din ultimii ani, dar și fără Haaland, Norvegianul este deja la Manchester City.

Bayern-Coach Julian Nagelsmann (li.) mit Stürmer Robert Lewandowski (re.)

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski este un simbol pentru ultimii 8 ani ai lui Bayern. Polonezul de 33 de ani este însă hotărât să părăsească gruparea bavareză și să semneze cu Barcelona, după ce a discutat cu prietenul său Thiago Alcantara. Agentul său, Pini Zahavi are deja un contract pe 3 sezoane pe masă. Potrivit jurnalistului german Tobi Altschaffl de la Bild, Lewandowski a decis să plece de la Munchen în urmă cu un an. Potrivit sursei citate, polonezul le-a spus prietenilor că "atunci când șeful tău se gândește să te înlocuiască, cel mai bine este să pleci”. Această teorie a fost confirmată și de agentul său: "La fel ca și David Alaba, Robert este un om matur care știe ce vrea. Nici lui Robert, nici mie nu ne pasă de bani. Nu s-a simțit respectat de luni de zile în relația cu șefii clubului. L-au pierdut pe Lewandowski ca jucător și ca persoană", a spus Pini Zahavi, cu o țintă clară, Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al Bayern.
Atacantul polonez, Gheata de Aur din acest sezon, și-a exprimat cu insistență dorința de a părăsi Bayern, echipă cu care mai are un an de contract. Lewandowski vrea la Barcelona, iar Xavi îl așteaptă pe Camp Nou cu brațele deschise! Barcelona a făcut deja o primă ofertă pentru el care a fost respinsă de clubul german. Clubul blaugrana rămâne optimist cu privire la sosirea lui Lewandowski, dar știe că negocierile vor fi lungi și dificile.

Robert Lewandowski, o legendă la Munchen

Robert Lewandowski a venit în 2014 la Bayern, după 4 sezoane de vis în care a cucerit două titluri înm Bundesliga în tricoul Borussiei Dortmund. Aducerea gratis a lui Lewandowski la Bayern este cea mai bună afacere din era modernă a fotbalului. Polonezul a fost golgheterul perfect pentru o echipă care a cucerit tot în ultimii 8 ani. Cele 8 titluri de campion al Germaniei au fost completate de trofeul Champions League cucerit în 2020. În ultimele 2 sezoane, Lewandowski a fost la turație maximă și a cucerit Gheata de Aur a Europei. Este primul jucător din Bundesliga care reușește acest lucru.
Citește și:
Cifrele lui Lewandowski la Bayern
  • Champions League (2020)
  • 8 titluri în Bundesliga
  • 3 Cupe ale Germaniei
  • FIFA Club World Cup (2020)
  • Supercupa Europei (2020)
  • 375 meciuri
  • 344 goluri

Bayern îl pierde pe Lewandowski și l-a ratat pe Haaland

Lewandowski este foarte hotărât să părăsească Bayern pentru că șefii au discutat pentru a-i aduce un înlocuitor, pe Erling Haaland. Atacantul norvegian este deja jucătorul lui Manchester City și astfel bavarezi sunt nevoiți să caute un nou atacant. Sadio Mane este primul pe lista lui Bayern. Senegalezul de la Liverpool a spus că va discuta desore viitorul său după finala Champions League.
Până la eventuala sosire a lui Mane, Bayern lucrează și pe alte piste. Sașa Kalajdzic de la Stuttgart este privit de către antrenorul Nagelsmann ca o variantă bună. Austriacul de 24 de ani a reușit 16 goluri în sezonul 2020-2021, dar în ultima stagiune a avut două accidentări și a jucat doar 15 meciuri în Bundesliga, cu 6 goluri.
Bayern a oficializat deja un transfer pentru sezonul viitor. Fundașul marocan Mazraoui a venit liber de contract de la Ajax.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo