Robert Lewandowski este unul dintre cei mai buni atacanți din lume, iar cifrele polonezului sunt cel mai bun argument. Într-o epocă dominată categoric de Messi și Ronaldo, atacantul lui Beyern Munchen a demonstrat deseori că se poate ridica la nivelul celor două super-staruri, atât la numărul de goluri marcate, cât și la impactul său asupra echipei în care joacă.
În sezonul trecut, Lewandowski a marcat 41 de goluri doar în Bundesliga, reușind să doboare recordul legendarului Gerd Muller, care înscrisese maxim 40 de goluri într-o singură stagiune.
În sezonul 2019-2020, polonezul și-a condus echipa către câștigarea Champions League și era văzut de mulți drept principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur. Izbucnirea pandemiei a făcut însă ca prestigiosul trofeu individual să nu se mai acorde în 2020, iar multă lume a considerat acest lucru o mare nedreptate pentru atacantul lui Bayern.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
Citește și:

Lewandowski: "Realizările mele pot spune dacă merit sau nu Balonul de Aur"

Lewandowski este și în acest an printre jucătorii cotați cu șanse reale la câștigarea celui mai important premiu individual din fotbal, iar polonezul a declarat că se simte mândru că are această oportunitate și a menționat că realizările sale de pe teren vorbesc de la sine despre șansele de a fi desemnat cel mai bun jucător din lume.
"Posibilitatea de a câștiga Balonul de Aur înseamnă foarte mult pentru mine, mă face să mă simt mândru. Dacă luăm în considerare tot ceea ce am realizat nu numai anul acesta, ci și anul trecut, când ceremonia a fost anulată, am câștigat multe titluri, am marcat multe goluri, ar însemna mult pentru mine să câștig acest trofeu. Toată lumea a văzut ce am făcut și ce fac în continuare. Realizările mele pot spune dacă merit sau nu Balonul de Aur. În ciuda faptului că am avut un început dificil în carieră, am arătta că poți avea mare succes și poți fi în top.", a spus Lewandowski într-un interviu acordat pentru Marca.
  • 564 de goluri a marcat Lewandowski în 640 de meciuri jucate în carieră
  • în 2019 și 2020, Lewandowski a înscris 112 goluri în toate competițiile
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15
Cupa Mondială FIFA
Franța e în sferturile Mondialului după 3-1 cu Polonia! Lewandowski, nicio șansă în fața lui Mbappe
04/12/2022 LA 16:57