Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski: "Premiul FIFA Best contează mai mult decât Balonul de Aur". Ce spune polonezul despre voturi

Alex Masgras

Publicat 04/02/2022 la 18:13 GMT+2

Robert Lewandowski și Lionel Messi au împărțit lumea fotbalului în două, după galele Balonului de Aur și FIFA Best. Primul premiu a fost câștigat de jucătorul argentinian, decizie criticată de foarte mulți microbiști, în timp ce premiul acordat de către FIFA a fost câștigat de atacantul celor de la Bayern Munchen.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

În luna noiembrie, lumea fotbalului a fost împărțită în două, atunci când Balonul de Aur a fost câștigat de către Lionel Messi. Foarte mulți microbiști au fost de părere că cel care merita premiul acordat de cei de la France Football ar fi trebuit acordat polonezului Robert Lewandowski, mai ales în condițiile în care premiul nu s-a decernat în 2020, din cauza pandemiei.
La începutul acestui an, FIFA a organizat gala FIFA Best, iar Lewandowski a fost desemnat cel mai bun jucător din 2021. La câteva săptămâni de la acel moment, polonezul a analizat cele două premii și a ajuns la concluzia că premiul acordat de cei de la FIFA contează mai mult decât Balonul de Aur. Motivul? La Balonul de Aur votează numai jurnaliști, în timp ce pentru premiul FIFA votează jurnaliști, căpitani de echipă și antrenori:
"Am ajuns la concluzia că premiul FIFA contează mai mult decât Balonul de Aur. Doar jurnaliștii votează pentru al doilea, nu este o verificare clară, așa cum au spus mulți experți sau foști și actuali fotbaliști. Profesioniști și jurnaliști votează pentru premiul FIFA. Căpitani de echipă, antrenori, iar ei pot evalua obiectiv și realist performanțele noastre, pentru că știu cum fiecare meci, record sau accidentare ne costă.
Poate ca prestigiu, Balonul de Aur este poziționat mai sus decât premiul de fotbalistul anului acordat de FIFA, dar știind că am primit pentru al doilea an premiul de cel mai bun fotbalist din lume din partea antrenorilor și a jucătorilor mă face mândru, pentru că știu cât de mult am muncit în toți acești ani", a spus Robert Lewandowski, în cadrul unui interviu acordat publicației poloneze Pilka Nozna.
Citește și:

Robert Lewandowski: "Haaland este un jucător grozav"

Robert Lewandowski a vorbit și despre rivalul său din Bundesliga, Erling Haaland. Atacantul celor de la Borussia Dortmund este unul dintre cei mai în formă jucători din acest moment, existând toate șansele ca el să devină un mare superstar. Lewandowski consideră că norvegianul este un jucător foarte bun, cu un potențial foarte mare. Cu toate acestea, polonezul spune că trebuie să așteptăm, pentru a vedea cum se dezvoltă, cu adevărat, Haaland:
Die Top-Stürmer der Bundesliga unter sich: Robert Lewandowski und Erling Haaland
"Haaland este un jucător grozav, este o plăcere să îl urmărești. Dar doar pentru că cineva are un potențial uriaș, nu înseamnă că va fi un star pentru mulți ani de acum încolo. Toată lumea se dezvoltă diferit. Este puternic, rapid. Jocul său se bazează pe asta. Eu am calități diferite. Nu știm cum se va dezvolta", a spus Robert Lewandowski despre Erling Haaland.
În acest sezon de Bundesliga, Robert Lewandowski a marcat 23 de goluri în 20 de partide, în timp ce în UEFA Champions League are, după faza grupelor, 9 goluri marcate. Robert Lewandowski și Bayern Munchen revin după pauza internațională sâmbătă seară, atunci când vor primi vizita celor de la RB Leipzig.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo