Bayern Munchen este cel mai titrat club din Germania, iar imaginea echipei este pusă pe primul plan întotdeauna. Conducătorii bavarezilor încearcă pe toate căile să atragă sponsorizări pentru a ține pasul cu marile forțe ale Europei, dar acest lucru a atras furia fanilor.
Începând din 2017, clubul de pe Allianz Arena are un contract de sponsorizare cu Qatar Airways, care este valabil până în 2023. Oficialii campioanei Germaniei iau în calcul prelungirea acestui acord, dar suporterii nici nu vor să audă. Motivul este incertitudinea care planează asupra gazdei Mondialului de anul viitor privind respectarea drepturilor omului.
Suporterii consideră că imaginea clubului este grav afectată prin asocierea cu qatarezii, asta după ce presa internațională a scos la iveală detalii șocante despre condițiile în care trăiesc muncitorii care lucrează la stadionele care vor găzdui partidele de la turneul final. Conform unor statistici, peste 6500 de munictori străini și-au pierdut viața în Qatar, iar opinia publică internațională a luat atitudine, cerându-se chair boicotarea competiției în unele cercuri.
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
IERI LA 16:32
Citește și:

Bayern Munchen, în mijlocul unui "război civil" din cauza Qatar Airways

La ultima ședință a consiliului de administrație de la Bayern Munchen, reprezentanții suporterilor au protestat vehement față de ideea de prelungire a contractului de sponsorizare cu Qatar Airways. Recent, fanii bavarezi au afișat un banner imens la un meci de acasă, în care apăreau imaginile lui Herbert Hainer și Oliver Kahn, primii doi oameni din club, alături de mesajul: "În schimbul banilor, trecem peste orice".
Gregor Weinreich, fost președinte al Asociației Fanilor Bayern, a ținut un discurs dur la ședința anuală, care a fost aplaudat la scenă deschisă.
"Poate ar fi cazul ca o oferta Qatarului să nu fie votată în Adunarea Generală. De ce nu acceptăm a doua cea mai bună ofertă după Qatar Arways? De ce nu putem merge pe această cale?", a spus Weinreich.
Herbert Hainer a insistat că deocamdată nu s-a luat o decizie privind prelungirea înțelegerii cu compania qatareză, dar acesta a fost huiduit la scenă deschisă și i s-a cerut chiar plecarea de la club, fiind considerat principalul promotor al unui nou acord.
Atmosfera din sala unde s-a ținut ședința a fost cât se poate de tensionată, ceea ce l-a determinat pe Uli Hoeness, președintele de onoare al clubului să afirme: "A fost cea mai proastă întâlnire de la Bayern la care am participat vreodată".
Negocierile vor continua, dar cert este că fanii sunt de neclintit și vor continua să se opună pe toate căile unui nou acord de sponsorizare cu Qatar Airways, chiar dacă sunt conștienți că bugetul clubului ar putea fi afectat serios, oferta financiară a companiei din Golf fiind aproape imposibil de egalat de alți sponsori.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Bundesliga
Bayern Munchen, singura campioană europeană importantă care a avut câștiguri în pandemie
12/01/2022 LA 14:07
Bundesliga
Bayern Munchen, start ratat în 2022! Bavarezii au pierdut acasă cu Gladbach după ce au condus cu 1-0
07/01/2022 LA 21:37