Erling Haaland ar putea fi protagonistul unui transfer important în vara acestui an, norvegianul fiind pe lista mai multor cluburi importante din Europa, printre care se remarcă Barcelona, PSG, Real Madrid și Manchester City.
Aceștia din urmă i-ar fi făcut recent o ofertă atacantului, propunându-i un salariu de 29 de milioane de euro pe an, pe care inițial Haaland l-ar fi refuzat. Ulterior, fotbalistul s-ar fi răzgândit, iar presa din Spania a anunțat în această săptămână că starul Borussiei Dortmund a ajuns la un acord cu campioana Angliei, cu care a semnat deja un precontract.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47
Implicarea celor de la Manchester City în cursa pentru transferul lui Haaland i-a descurajat pe oficialii de pe Signal Iduna Park. Președintele Borussiei, Hans-Joachim Watzke, a declarat recent că echipa sa este conștientă de faptul că nu ar putea concura cu o ofertă venită din partea liderului din Premier League.
În schimb, șeful celor de la Dortmund s-a arătat încrezător că plecarea lui Haaland nu ar afecta clubul atât de tare, fiind convins că va găsi un alt tânăr talentat care să strălucească.
"Deocamdată nu știm nimic concret nici din partea lui Haaland, nici din partea unui club. Noi nu putem concura din punct de vedere financiar dacă Manchester City se va hotărî să îl oferteze. Dacă Haaland va pleca, vom găsi un alt talent și vom forma un alt star.
Trebuie să avem grijă să păstrăm vedetele pe care le avem în Bundesliga, lucru dificil având în vedere presiunea financiară imensă care vine din Anglia", a declarat Watzke, într-un interviu pentru Bild.
Citește și:

ERLING HAALAND ȘI-A DOMOLIT PRETENȚIILE SALARIALE

Jurnaliștii din toată lumea au început să vorbească în această săptămână și despre salariul pe care starul Borussiei Dortmund l-ar cere. Unii susțin că și-ar dori 40-50 de milioane de euro pe sezon, în timp ce alții au scris că unei echipe din Premier League i-ar fi cerut un salariu de 35 de milioane de euro net.
Cei de la publicația Goal au precizat că acel club, al cărui nume nu este făcut public, s-ar fi retras din cursa pentru transferul norvegianului când au aflat care sunt cerințele sale. Acest lucru l-ar fi făcut și pe Haaland să se mai gândească asupra așteptărilor lui salariale.
Conform sursei citate, fotbalistul și-ar fi domolit pretențiile, scăzând 10 milioane de euro din suma dorită. Astfel, Erling Haaland ar fi dispus să semneze pentru un salariu de 20-25 de milioane de euro net pe sezon, o sumă care le-ar fi fost adusă la cunoștință și cluburilor care sunt pe urmele sale.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50