Florian Wirtz este unul dintre cei mai promițători mijlocași din fotbalul german. La doar 18 ani, jucătorul lui Bayer Leverkusen a atras atenția mai multor cluburi importante din Europa, printre care se numără Manchester United și Barcelona.
Conform jurnalistului Nicolo Schira, oficialii de pe Camp Nou ar fi avut deja o întâlnire cu agentul lui Wirtz, însă nemții nu sunt de acord să-i dea drumul până la finalul sezonului 2022/23.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
După apariția informațiilor privind interesul catalanilor pentru el, tânărul sportiv a reacționat. Într-un interviu oferit celor de la Sky Sports Germania, Wirtz a dezvăluit că Barcelona este echipa la care a visat încă din copilărie să evolueze.
"Întotdeauna mi-am dorit să fiu cel mai bun. De mic am visat să joc la Barcelona, iar acest lucru nu s-a schimbat. Însă mai pot aștepta.
Când eram mic, aveam câteva postere lipite în cameră, cu Lionel Messi, Dembele sau Aubameyang. Primul meu tricou a fost al lui Messi cu Argentina. Când eram mic, el era cel mai bun jucător, nimeni nu putea juca precum el", a declarat Florian Wirtz, citat de Mundo Deportivo.
Mijlocașul cotat de site-ul transfermarkt.com la 70 de milioane de euro a ajuns la Bayer Leverkusen în 2020 pentru doar 200.000 de euro. În această stagiune, Florian Wirtz a adunat 31 de apariții în tricoul nemților, pentru care a reușit 10 goluri și 14 pase decisive.
Citește și:

Wirtz a suferit o accidentare dură la mijlocul lunii martie

Prin evoluțiile sale, tânărul fotbalist a stârnit interesul mai multor echipe de top. Din păcate, însă, transferul său a fost pus pentru moment pe hold după ce mijlocașul s-a accidentat, fiind scos de pe teren pe targă.
La jumătatea lunii martie, în timpul meciului dintre Bayer Leverkusen și Koln, Wirtz a suferit o ruptură la ligamentul încrucișat, iar medicii i-au spus că va rata tot restul sezonului.
"Va trebui să ne descurcăm fără mijlocașul Florian Wirtz pe termen lung. Jucătorul de națională de 18 ani a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng în timpul meciului de campionat. Acesta este diagnosticul primit după un RMN efectuat la scurt timp după meci. Vom juca astfel fără Wirtz timp de câteva luni", au anunțat cei de la Bayer Leverkusen.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31