Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern a câștigat cu 6-1 la Frankfurt, în primul meci din Bundesliga! Mane, printre marcatori

Nicu Savin

Publicat 05/08/2022 la 23:23 GMT+3

Bayern Munche a câștigat cu 6-1 în deplasarea de la Frankfurt, în meciul de deschidere al noului sezon din Bundesliga. Primele 5 goluri ale echipei lui Julian Nagelsmann au fost marcate în prima repriză.

Sadio Mané

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen l-a pierdut în această vară pe Robert Lewandowski, dar acest lucru nu se vede deloc la echipa lui Nagelsmann. După ce au câștigat cu 5-3 Supercupa Germaniei contra lui Leipzig, bavarezii au oferit o nouă reprezentație ofensivă în primul meci al noului sezon din Bundesliga.
Adversara lui Bayern a fost Eintracht Frankfurt, câștigătoarea Europa League din sezonul trecut și echipa care învinsese de 3 ori campioana Germaniei în ultimii 3 ani, mai mult decât oricine altcineva. Aceste aspecte nu au contat deloc, iar mașinăria de fotbal a lui Nagelsmann a dat recital.
Balul a fost deschis de Joshua Kimmich în minutul 5, mijlocașul reușind să-l surprindă pe portarul advers cu o execuție înșelătoare din lovitură liberă. Benjamin Pavard a făcut 2-0 în minutul 11, iar Sadio Mane a marcat primul gol în Bundesliga pentru Bayern în minutul 29.
Senegalezul marcase și în Supercupa cu Leipzig, astfel că a devenit primul jucător din ultimii 10 ani care înscrie în primele două apariții pentru Bayern în meciuri oficiale. Ultimul care a reușit această performanță a fost Mario Mandzukic, în startul sezonului 2012-2013.

Bayern Munchen, demonstrație de forță în fața lui Eintracht Frankfurt

Show-ul a continuat până la pauză, Musiala (min.35) și Gnabry (min.43) ducând scorul la 5-0, ambele reușite venind din pasele lui Thomas Muller.
În repriza secundă, bavarezii s-au relaxat vizibil, iar gazdele au redus din diferență în minutul 64, când Randal Kolo Muani a profitat de o eroare uriașă a lui Manuel Neuer și a înscris un gol ușor.
Bayern a continuat însă să dețină controlul total al ostilităților și după câteva ocazii mari ratate a făcut în cele din urmă 6-1. Musiala a devenit primul jucător care a făcut dubla, în minuntul 83, finalizând elegant o pasă genială a lui Sane.
S-a terminat 6-1 pentru Bayern, iar formația lui Nagelsmann a demonstrat încă din start că nu are de gând să cedeze supremația din fotbalul german nici în acest sezon. În etapa a 2-a, Bayern va juca acasă cu Wolfsburg, pe 14 august.
Pentru Frankfurt, contraperformanța de a primi o corecție în prima etapă nu este nimic nou. Nu mai departe de sezonul trecut, Eintracht a pierdut primul meci al sezonului pe terenul Borussiei Dortmund cu 5-2.
Jucătorii lui Oliver Glasner trebuie să-și revină repede după dușul rece din această seară, deoarece peste câteva zile o vor înfrunta pe Real Madrid în Supercupa Europei.Ulteriro, Eintracht va juca pe terenul Herthei Berlin, în etapa a 2-a din campionat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo