Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern îl face praf pe Lewandowski. Germanii au dat cărțile pe față, după transferul la Barcelona

Cristian Mihală

Actualizat 21/07/2022 la 08:43 GMT+3

Hasan Salihamidzic a criticat dur comportamentul lui Robert Lewandowski din ultimele luni, când "i-a pus pumnul în gură" lui Bayern, folosindu-se de presă pentru a se transfera.

Transfer-Saga beendet: Lewandowski-Wechsel offiziell

Credit imagine: SID

Bayern e într-o situație deloc plăcută, în sensul în care și-a pierdut golgheterul din ultimii 8 ani. Cu 238 de goluri în 253 de partide pentru bavarezi, polonezul care va împlini în august 34 de ani nu a mai dorit sub nicio formă să rămână.
În contextul în care îi expira contractul cu formația de pe Allianz Arena în 2023, Bayern a fost oarecum forțată să îl vândă. Problema e că nemții luau în calcul inclusiv varianta să îl piardă gratis pe Lewa, vara viitoare, dar să beneficieze de ajutorul lor încă un an. Atitudinea vârfului a făcut diferența, acesta dând multe declarații care i-au determinat pe oficialii germani să înțeleagă că nu există cale de conviețuire.
"Înțelegerea față de atitudinea lui Lewandowski e "0". Ca jucător, aș fi clarificat totul pe plan intern, nu în presă. Și, dacă nu aș fi găsit înțelegere, mi-aș fi respectat contractul", a spus Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern, citat de sport.es.
Robert Lewandowski a ajuns la Barcelona pentru o sumă importantă, având în vedere vârsta lui și statutul contractului. Catalanii vor plăti 50 de milioane de euro pe acest transfer, din această sumă 5 milioane fiind reprezentată de bonusuri.

Bayern pierde jucători importanți. Ce își reproșează în cazul "Alaba"

Este al doilea sezon la rând când Bayern pierde un jucător important. Dacă pe Lewandowski s-a luat o sumă importantă, în 2021 bavarezii s-au văzut în imposibilitatea de a-i prelungi înțelegerea lui Alaba, ajuns apoi la Real Madrid.
În cazul austriacului, salariul oferit de deținătoarea Champions League a făcut diferența, dar Salihamidzic își reproșează modul în care cei din conducerea lui Bayern au gestionat ultima întâlnire cu agenții jucătorului.
"I-am oferit bani mulți din punctul nostru de vedere. A fost o întâlnire cu agenții lui Alaba și le-am dat un ultimatum, le-am spus că David trebuie să ia o decizie. Dacă mă gândesc azi la acel moment, aș spune că nu trebuia să procedăm așa, nu ar fi trebuit să îi dăm un termen unui jucător cu asemenea calitate", a mai spus Salihamidzic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo