Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern încearcă o mutare uriaşă: Mane + 70 de milioane € pentru transferul mult visat

Cristian Mihală

Actualizat 26/04/2023 la 12:33 GMT+3

Oficialii lui Bayern pregătesc o mutare de răsunet pe piaţa transferurilor: vor să îl aducă pe Victor Osimhen, golgheterul lui Napoli şi sunt dispuşi să îl trimită lângă Vezuviu pe Sadio Mane plus o sumă importantă de bani. Marile probleme în calea tranzacţiei sunt reprezentate de pretenţiile italienilor şi de salariul senegalezului.

Sadio Mané - FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

Bayern resimte din plin plecarea lui Robert Lewandowski la Barcelona, în acest sezon golgheterul echipei în campionat fiind tânărul Musiala, cu 11 reuşite. Obişnuiţi să aibă un golgheter care marchează 30-40 de goluri pe sezon, cei din conducerea bavarezilor vor face tot posibilul în vară pentru aducerea unui vârf de calibru.
Victor Osimhen este marele pariu al munchenezilor, nigerianul din atacul lui Napoli fiind şi pe lista unor alte mari forţe ale Europei: PSG, Manchester United şi-au manifestat deja interesul pentru golgheterul din Serie A.
Dar Bayern vrea să le ia faţa printr-o ofertă extrem de interesantă: îl trimite la schimb lângă Vezuviu pe Sadio Mane, plus o sumă de 70 de milioane de euro. Adus în vara trecută de la Liverpool pentru 32 de milioane de euro, senegalezul nu a convins, având 10 goluri şi 5 pase decisive în 30 de partide, în Bundeslita şi Champions League. În plus, Mane l-a lovit pe Sane după partida cu City, din Champions League şi, deşi lucrurile s-au calmat între timp, acel gest nu a fost digerat foarte bine de conducerea lui Bayern.
Lui Napoli i-ar surâde varianta înregimentării lui Mane, dar suma oferită de Bayern este insuficientă. Asta pentru că De Laurentiis vrea în schimbul lui Osimhen nu mai puţin de 150 de milioane de euro. De asemenea, o altă piedică în calea tranzacţiei e salariul uriaş al lui Sadio, care câştigă la Munchen nu mai puţin de 22 de milioane de euro/sezon. Senegalezul nu ar spune "nu" unei astfel de tranzacţii, urmând a avea statutul de titular incontestabil, dar nu e dispus să renunţe la bani. Pare greu de crezut că Napoli îi poate asigura un câştig comparabil, dar e de aşteptat ca negocierile dintre părţi să avanseze în perioada următoare şi nu e exclus să se ajungă în cele din urmă la un acord.

Tuchel, sub mare presiune la Bayern

Clubul bavarez traversează cea mai mare criză din istoria recentă. Eliminată din Cupă şi din UCL, trupa lui Tuchel a rămas acum cu un singur obiectiv, acela de a ieși câștigătoare pe plan intern, fiind în luptă cu Dortmund pentru marele trofeu. Doar că Bayern a cedat poziţia de lider în Bundesliga, după înfrângerea de la Mainz. Mane&Co au o singură victorie în ultimele 5 meciuri în toate competiţiile, iar stagiunea actuală riscă să producă o criză fără precedent.
Deşi nemţii sunt în general răbdători şi acordă credit unui antrenor pentru a construi, Bild anunţă că Tuchel e sub o presiune mare. El a fost adus pentru a redresa echipa, într-un moment în care existau semnale că lucrurile nu funcţionează cum trebuie, dar a scufundat-o şi mai mult. Iar ultimele declaraţii date de tehnician au făcut ca spiritele la Munchen să se inflameze, conducerea fiind nemulţumită că antrenorul nu îşi asumă rezultatele şi caută explicaţii în exterior.
Tuchel a ratat deja două obiective - Liga Campionilor şi Cupa - şi, dacă într-o lună nu o va readuce pe Bayern pe primul loc, ar putea fi sacrificat. Bild notează că pe 22 mai va avea loc o Adunare Generală a boardului lui Bayern şi destui membri sunt decişi să taie în carne vie, dacă echipa nu e în situaţia de a lua titlul în Bundesliga.
Deşi nu există vreo negociere cu vreun alt antrenor în momentul de faţă, Tuchel are în faţă perspectiva demiterii, odată cu el urmând să plece şi doi dintre şefii bavarezilor: Oliver Kahn şi Hasan Salihamidzic. Ambii au militat pentru îndepărtarea lui Nagelsmann şi aducerea fostului tehnician de la Chelsea, un pariu pierzător până acum pentru Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo