Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern l-a prezentat pe Matthijs de Ligt! Olandezul a dezvăluit ce l-a determinat să accepte oferta

Nicu Savin

Publicat 19/07/2022 la 19:33 GMT+3

Bayern Munchen l-a prezentat astăzi pe Matthijs de Ligt, iar olandezul a oferit prima reacție despre mutarea sa la de la Juventus la campioana din Bundesliga.

Matthijs de Ligt wechselt zum FC Bayern

Credit imagine: Imago

Bayern Munchen a realizat în aceste zile unul dintre cele mai răsunătoare transferuri ale verii. Campioana Germaniei l-a luat pe Matthijs de Ligt de la Juventus, plătind pentru el 70 de milioane de €, la care s-ar mai putea adăuga alte 10 milioane sub formă de bonusuri.
Dacă se va ajunge la suma de 80 de milioane de €, fundașul olandez va deveni cel mai scump jucător din istoria bavarezilor, la egalitate cu Lucas Hernandez, pentru care s-a plătit aceeași sumă în 2019, către Atletico Madrid (atunci a fost vorba despre achitarea clauzei de reziliere a francezului).

Matthijs de Ligt, încântat că a ajuns la Bayern Munchen

Matthijs de Ligt a semnat un contract valabil pe 5 ani cu Bayern și a dezvăluit că a acceptat să plece de la Juventus pentru că s-a simțit apreciat de toți oamenii din clubul german, de la conducători la staff-ul tehnic.
"De la început am simțit o apreciere sinceră din partea conducerii sportive și a antrenorului, care m-au convins să vin aici. În plus, Bayern este un club excelent gestionat, cu obiective mărețe. Sunt foarte fericit să fac parte din istoria lui Bayern", a declarat De Ligt la conferința de presă de prezentare.
Prin transferul lui De Ligt, Bayern a acoperit golul lăsat în defensivă de plecarea lui Nikals Sule, care a semnat din postura de jucător liber de contract cu Borussia Dortmund. Cel mai probabil, olandezul va face pereche în centrul defensivei lui Bayern cu Lucas Hernandez sau Dayot Upamecano.
Matthijs de Ligt este al 4-lea transfer al verii realizat de Bayern Munchen, după Sadio Mane (Liverpool - 32 de milioane de €), Ryan Gravenberch (Ajax - 18,5 milioane de €) și Naussair Mazraoui (Ajax - liber de contract).
În sezonul precedent, De Ligt (22 de ani) și-a făcut apariția de 42 de ori în tricoul lui Juventus, în toate competițiile, pentru care a reușit să înscrie de 3 ori și să ofere o pasă decisivă. Fundașul olandez s-a format la Academia lui Ajax, iar în 2019 a venit în Serie A la Juventus. Italienii îi plăteau atunci lui Ajax suma de 85,50 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo