Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen urcă pe primul loc în Bundesliga după succesul cu Hertha Berlin! Dortmund, victorie la scor cu Bochum

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/11/2022 la 18:31 GMT+2

Bayern Munchen și Borussia Dortmund au jucat în etapa a 13-a a Bundesligii, în compania unor adversari aflați în subsolul clasamentului. Dacă echipa antrenată de Terzic și-a făcut meciul ușor, bavarezii au suferit pe terenul Herthei Berlin.

FC Bayern: Eric Maxim Choupo-Moting trifft gegen Hertha BSC

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Bayern Munchen a întâlnit-o pe Hertha Berlin, iar bavarezii au câștigat cu mari emoții, chiar dacă au condus cu 3-0 la un moment dat. Echipa din capitala Germaniei a revenit pe tabelă și le-a făcut viața grea lui Mane și comapnia. Băieții antrenați de Julian Nagelsmann s-au impus cu 3-2 în cele din urmă și au urcat pentru moment pe prima pozișie în Bundesliga, peste Union Berlin, care joacă mâine la Leverkusen.
Bavarezii au început tare meciul de pe Olympiastadion, iar Sadio Mane a luat o acțiune pe cont propriu după doar 12 minute, i-a pasat în dreapta lui Musiala, care a șutat la colțul lung, deschizând scorul.
Bayern a marcat pentru 2-0 cu 8 minute înainte de pauză. Choupo Moting a marcat pentru a șasea partidă consecutivă, după ce mingea a rămas în careu din centrarea lui Goretzka. Camerunezul a înscris dintr-o alunecare, iar un minut mai târziu și-a trecut în cont dubla printr-un procedeu asemănător. Prin aceste reușite, atacantul care l-a înlocuit pe Lewandowski a ajuns 9 goluri și 3 assist-uri în ultimele 7 partide ale echipei sale.
Hertha Berlin revenit pe tabelă, chiar înainte de pauză, înscriind și ea de două ori. Mai întâi, Dodi Lukebakio a reluat din voleu de la marginea careului, fără șanse pentru Neuer. În ultimul minut al primei părți, echipa din capitală a primit un penalty, iar Davie Selke a transformat fără emoții.
La 10 minute după pauză, jucătorii lui Nagelsmann au insistat în careul advers și, după o serie de șuturi trimise spre poartă, Agustin Rogel a trimis în propria poartă. Golul a fost anulat apoi, după consultările din camera VAR, pe motiv de offside. Tabela a rămas neschimbată până la final, iar Bayern a urcat pe prima poziție în clasament.
Suporterii lui Bayern au afișat un banner, în semn de protest pentru condițiile grele în care au muncit oamenii pentru construcția stadioanelor din Qatar, pentru Cupa Mondială. "15.000 de morți pentru 5760 de minute de fotbal. Ar trebui să vă fie rușine", au scris nemții.
Citește și:

Borussia Dortmund, victorie la scor cu Bochum

Galben-negrii au avut un start furtunos de partidă și, în minutul 12 era deja 2-0. Moukoko a deschis scorul, după o recuperare în jumătatea adversă. Atacantul de 17 ani a șutat năprasnic din afara careului, mingea atingând bara transversală și ajungând în poarta lui Bochum. Pu;tiul a devenit cel mai t#n[r fotbalist care ajunge la 10 goluri marcate ]n campionatul Germaniei.
Borussia a primit apoi un penalty, pe care Giovanni Reyna l-a transformat cu siguranță. Bochum putea reveni în meci după jumătatea primei reprize, însă golul lui Hofmann a fost anulat pentru un offside. Tot Dortmund a mai lovit o dată, chiar înainte de pauză. Moukoko a profitat de ieșirea greșită a portarului advers și l-a lobat de la 30 de metri, înscriind al doilea gol superb al partidei.
Repriza a doua nu a mai adus alte goluri, iar evenimentul cel mai important s-a petrecut în minutul 67, atunci când Marco Reus a revenit pe teren după o accidentare de durată. La fel ca și suporterii lui Bayern Munchen, cei ai galben-negrilor au protestat față de Mondialul din Qatar, afișând un mesaj clar: "Boycott Qatar 2022".
Alte rezultate înregistrate astăzi în Bundesliga:
  • Hoffenheim – RB Leipzig 1-3
  • Mainz – Wolfsburg 0-3
  • Augsburg – Eintracht Frankfurt 1-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo