Uwe Seeler, fost căpitan al naţionalei Germaniei de Vest şi căpitan de onoare al naţionalei Germaniei, a jucat întreaga carieră la Hamburger SV, iar în inimile iubitorilor fotbalului va rămâne întotdeauna "Uwe al nostru".
Vestea morţii lui Seeler a fost confirmată de clubul din Hamburg, care a citat informaţii primite de la familia fostului atacant.
Seeler a fost votat de trei ori fotbalistul anului din Germania de Vest, în 1960, 1964 şi 1970, anul în care a primit şi Crucea Federală de Merit a Germaniei de Vest. Chiar dacă nu a câştigat niciun trofeu cu Germania de Vest, în 1972 a devenit doar al doilea om care a fost numit căpitan de onoare al echipei naţionale. Seeler a ajutat-o pe Hamburg să câştige campionatul Germaniei în 1960, cu trei ani înainte de formarea Bundesligii, şi o Cupă a Germaniei în 1963.
Bundesliga
Timo Werner, revenire cu gol în Bundesliga! RB Leipzig, doar o remiză în meciul cu Koln
IERI LA 15:41
Imaginea sa publică a fost formată nu atât de realizările fotbalistice, cât de personalitatea sa agreabilă, care i-a adus porecla "uns Uwe" ("Uwe al nostru"). El fost respectat şi pentru fair play-ul dovedit, fiind eliminat o singură dată în cariera sa. După ce a respins, în 1961, o ofertă substanţială a lui Inter Milano, Seeler a devenit şi mai îndrăgit de fanii lui Hamburg.
Atacantul care a jucat ultimul meci pentru Hamburg în mai 1972 a reuşit 43 de goluri în 72 de selecţii pentru naţionala RFG.
Sursa: Agerpres
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
08/08/2022 LA 20:34
Bundesliga
Bayern Munchen, anunț despre Leroy Sane, după ce presa din Vest a scris că ar fi aproape de United
08/08/2022 LA 09:59