Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dortmund, 9 din 9 în 2023! Borussia s-a impus cu Hoffenheim și e lider în Bundesliga, peste Bayern și Union Berlin

Bianca Dumitru

Actualizat 25/02/2023 la 18:33 GMT+2

Borussia Dortmund a câștigat cu 1-0 pe terenul celor de la Hoffenheim și a urcat pe prima poziție în Bundesliga, cel puțin până la meciul lui Bayern Munchen cu Union Berlin. Singura reușită a partidei a fost semnată de Julian Brandt, care are 4 meciuri consecutive cu gol marcat.

Marco Reus (Borussia Dortmund) against Hoffenheim

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Borussia Dortmund a câștigat cu 1-0 pe terenul celor de la Hoffenheim, la capătul unei partide cu foarte multe ocazii de poartă. Gazdele au avut ocazia de a egala în mai multe rânduri, dar Julian Brandt a adus cele 3 puncte pentru galben-negrii, care urcă pe prima poziție în Bundesliga, la 3 puncte peste Bayern Munchen și Union Berlin.
Dortmund a scăpat cu fața curată în minutul 15, când gazdele au avut o ocazie imensă de a marca. Sebastian Rudy a centrat, iar mingea a fost respinsă cu greu din fața porții, Ozan Kabak fiind foarte aproape de a relua în plasă.
Oaspeții au replicat imediat, iar Niklas Sule a trimis puțin pe lângă, în urma unui corner bătut în zona punctului de la 11 metri.
După o jumătate de oră, Sebastien Haller a controlat balonul superb în interiorul careului. Atacantul a pivotat excelent și a tras spre colțul lung, obținând doar un corner. La faza imediat următoare, același jucător a reluat spre poartă, dar Baumann a scos de pe linie.
La poarta cealaltă, Rudy a trimis o torpilă de la distanță, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poarta lui Kobel. Cu 5 minute înaintea pauzei, Baumann a avut o nouă intervenție superbă, reușind să respingă cu piciorul, după un atac prelungit al galben-negrilor.
După doar un minut, Dortmund a deschis scorul. Reus a executat o lovitură liberă din unghi, iar Julian Brandt a marcat cu un procedeu ciudat, mingea lovindu-l în spate înainte de a intra în poartă. Pentru Brandt a fost a patra partidă consecutivă cu gol marcat, cea mai lungă serie din 2023 a unui jucător din Bundesliga.

Borussia Dortmund are 3 puncte avans față de Bayern Munchen, în fruntea Bundesligii

Imediat după pauză, Hoffenheim a cerut un penalty, pentru un presupus fault la marginea careului. Arbitrul a verificat faza la monitorul VAR și, în ciuda faptului că a existat un contact în careu, intensitatea acestuia a fost mult prea slabă pentru a se acorda lovitură de la 11 metri.
Borussia putea să își dubleze avantajul în minutul 56, prin Marius Wolf. Fundașul dreapta a finalizat absolut superb, cu un șut în vinclu, dar golul a fost anulat pentru un fault în zona careului echipei antrenate de Edin Terzic.
Au urmat două ocazii uriașe ale lui Hoffenheim, care nu a avut noroc, iar scorul a rămas 0-1. Mai întâi, Kramaric a avut un șut foarte periculos de la distanță, iar apoi Kasper Dolberg a avut și el egalarea în gheată, dar a ratat. Angelino a ratat și el cu 5 minute înainte de final, lovind rău, din apropierea porții.
Hoffenheim – Borussia Dortmund s-a încheiat 0-1, iar echipa lui Reus &Co urcă pe primul loc, cel puțin până mâine, când Bayern Munchen și Union Berlin, ocupantele locurilor 2 și 3, se înfruntă în meci direct.
Celelalte rezultate ale zilei din Bundesliga:
  • Bremen – Bochum 3-0
  • Hertha – Augsburg 2-0
  • Koln – Wolfsburg 0-2
  • RB Leipzig – Frankfurt 2-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol