Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gvardiol neagă că s-ar gândi la un transfer: "Clubul nu este interesat să mă vândă în această vară"

Tibi Munteanu

Publicat 28/03/2023 la 15:12 GMT+3

Josko Gvardiol nu pare să se concentreze prea mult pe viitoarea sa destinație, cu toate că marile cluburi din Europa își doresc să îl transfere la vară, fiind printre cei mai apreciați tineri fundași centrali din lume.

LEIPZIG, GERMANY - OCTOBER 25: Josko Gvardiol of RB Leipzig gives his team instructions during the UEFA Champions League group F match between RB Leipzig and Real Madrid at Red Bull Arena on October 25, 2022 in Leipzig, Germany. (Photo by Marvin Ibo Gueng

Credit imagine: Eurosport

Evaluat la 75 de milioane de euro conform Transfermarkt, Josko Gvardiol are toate șansele să devină în fereastra de transferuri din vară cel mai scump fundaș din istorie, având în vedere că formația la care se află în prezent ține de preț, însă principalele forțe ale fotbalului european înaintează deja oferte către clubul din Bundesliga, iar sumele vizate ar depăși 100 de milioane de euro.
Fiind pe lista scurtă a mai multor cluburi importante în special din Premier League, Josko Gvardiol va trebui să aleagă care va fi viitoarea sa destinație din vară, însă ezită să ofere informații de pe acum legat de acest aspect, considerând că este mai important parcursul său din acest sezon alături de Leipzig.

Gvardiol nu se gândește la plecarea din Bundesliga

Potrivit publicației Goal.com, Josko Gvardiol nu pare să se concentreze foarte mult pe un potențial transfer, ci mai degrabă își dorește să aibă parte de un final de sezon bun alături de RB Leipzig, echipă care a plătit 18,8 milioane de euro în schimbul său în vara anului 2021.
Fundașul croat a spus că intenția clubului la care este legitimat nu este de a-l vinde la vară, astfel că nu are rost să se vorbească despre asta, evitând astfel orice potențială suspiciune pe care ar putea-o lansa cu privire la opțiunile pe care le ia în calcul în urma ofertelor primite.
Aflat pe lista celor de la Real Madrid, Liverpool, Manchester City sau Chelsea, Gvardiol spune că nu e prea fericit de vizibilitatea sa, pentru că trebuie să fie foarte atent la ceea ce spune și și-ar dori să aibă parte de ceva mai puțină atenție.
"Clubul nu este interesat să mă vândă în această vară, așa că nu are rost să vorbim despre asta. Cel mai important lucru este să închei sezonul la Leipzig în cel mai bun mod posibil.
Viața mea nu s-a schimbat după Cupa Mondială, sunt în continuare același om. Sper să mă concentrez pe ceea ce fac și să fiu cea mai bună versiune posibilă a mea. Din păcate, nu pot evita atenția pe care o am, trebuie să fiu atent la ce spun. Uneori mi-aș dori să fie mai puțină atenție, dar trebuie să trăiesc cu ea", a spus Josko Gvardiol.
Citește și:

Josko Gvardiol ar fi putut ajunge în iarnă la Chelsea

Josko Gvardiol a fost dorit insistent de Chelsea în această iarnă, dar Leipzig nu a vrut să audă de un transfer al fundașului croat. Oficialii echipei din Bundesliga stabiliseră încă dinaintea perioadei de transferuri că Josko Gvardiol nu este de vânzare, însă londonezii au sperat totuși că i-ar putea convinge pe nemți cu o sumă de aproximativ 88 de milioane de euro.
Interesul lui Chelsea de pe finalul perioadei de mercato l-a pus totuși pe gânduri pe fundașul croat, care a avut nevoie de timp pentru a trece peste acest moment, dezvăluind că a fost confuz după ce a picat mutarea.
"Am fost confuz. Înainte să înceapă perioada de transferuri, eram cu directorul sportiv și mi-a spus 'Josko, nu te vom vinde, avem nevoie de tine și credem în tine'. Am zic că e ok și că sunt în regulă cu asta, că pot rămâne aici. Îmi place aici, tot ce trebuie să fac este să muncesc, să joc și să câștig.
A fost așa toată perioada de transferuri. Cu două zile înainte, agentul meu m-a sunat și mi-a spus că Chelsea este foarte interesată de mine. Bineînțeles, începi să te gândești la o ofertă serioasă din partea unui club uriaș, așa cum este Chelsea. Leipzig a spus că nu sunt de vânzare.
În final, m-am chinuit cu această decizie, dar nu am ajuns la o înțelegere. Asta este. Sunt aici și sunt în regulă, deoarece ideea era să rămân aici. Un sezon nu a fost suficient. Acesta este al doilea sezon, poate va mai fi unul, ceea ce ar fi grozav, dar vom vedea", a spus Josko Gvardiol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo