Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland nu e regretat la Dortmund! Un oficial german a explicat de ce atacantul era o povară

Nicu Savin

Publicat 09/09/2022 la 15:21 GMT+3

Erling Haaland a fost omul de gol al celor de la Borussia Dortmund în ultimii doi ani și jumătate, dar norvegianul nu a mai putut fi păstrat. În ciuda acestui fapt, oficialii de pe Signal Iduna Park nu regretă foarte mult plecarea atacantului. Sebastian Kehl, directorul sportiv al galben-negrilor, consideră că Haaland a plecat la momentul oportun, deoarece devenise o povară pentru club.

Erling Haaland of Manchester City FC celebrates after scoring his team's first goal

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland este unul dintre cei mai în vogă atacanți ai momentului. Norvegianul s-a adaptat foarte repede la Manchester City, marcând 12 goluri în doar 8 meciuri jucate și stabilind deja un record în Premier League.
Haaland a lăsat un gol imens în atacul celor de la Borussia Dortmund, echipă pentru care a marcat 89 de goluri în 86 de meciuri jucate în toate competițiile, între ianuarie 2020 și iunie 2022. Nemții au încasat doar 60 de milioane de € în schimbul său ( o sumă mult sub valoarea sa reală), echivalentul clauzei de reziliere a contractului, astfel că plecarea sa la City poate fi considerată un mare eșec pentru Dormtund.
Totuși, oficialii grupării din Bundesliga nu regretă foarte mult despărțirea de Haaland. Într-un interviu acordat celor de la Bild, Sebastian Kehl, directorul sportiv al Borussiei Dortmund, a explicat că plecarea norvegianului a fost un lucru poztiv pentru club.
Citește și:

Haaland a lăsat un gol imens în atacul lui Dortmund, dar nemții nu regretă plecarea sa la City

Oficialul susține că Haaland devenise o povară pentru vestiar și club, deoarece totul se învârtea în jurul său, astfel că momentul a fost unul ideal pentru ca fiecare să meargă pe drumul său.
"Oricât de mult l-am iubitpe Erling și oricât de mult succes a avut cu noi, până la urmă a devenit o povară pentru vestiar, club și întreg mediul nostru. Devenise subiectul fiecărei conversații. În afara clubului, aproape totul era concentrat doar pe el. În cele din urmă, momentul transferului a fost potrivit pentru ambele părți. Și suntem cu toții fericiți pentru Erling, deoarece continuă să aibă atât de mult succes. Este un tip foarte bun.
Ne-ar fi plăcut să fim siguri puțin mai devreme de plecarea sa, pentru a ne planifica mai bine viitorul. Din punct de vedere sportiv, ne-am fi dorit să-l avem încă lângă noi. Dar plecarea lui Erling reprezintă o oportunitate pentru noi ca echipă. Faptul că primele noastre zece goluri din acest sezon au fost marcate de zece jucători diferiți arată asta destul de bine. Știam ce fel de jucător vom pierde și că va face diferența și la Manchester City. O arată acum. Totuși, până la urmă a fost bine că s-a terminat așa", a spus Sebastian Kehl pentru Bild.
Borussia Dortmund a făcut un profit de 40 de milioane de € cu Erling Haaland, pe care l-a cumpărat cu doar 20 de milioane de € în ianuarie 2020. Deși a marcat o mulțime de goluri, Haaland a cucerit în tricoul "galben-negrilor" u singur trofeu, Cupa Germaniei, în 2021. Vitrina sa se va umple cu siguranță în următorii ani, actuala sa echipă fiind una care an de an se bate pentru cele mai importante trofee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo