Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă un jucător de la Bayern s-a transferat în Premier League! Anunțul oficial al clubului

Cristian Mihală

Publicat 21/07/2022 la 10:44 GMT+3

Bayern pregătește al treilea transfer al verii în Premier League. Chris Richards va ajunge la Crystal Palace pentru 15 milioane de euro.

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski (C) celebrates scoring the opening goal with (From L) Bayern Munich's US defender Chris Richards, Bayern Munich's German midfielder Serge Gnabry and Bayern Munich's German midfielder Leon Goretzka

Credit imagine: Getty Images

După ce i-a cedat pe Marc Roca (Leeds) pentru 12 milioane de euro și pe Omar Richards (Nottingham Forest), pentru 8,5 milioane de euro, gruparea bavareză va mai trimite un fotbalist în prima ligă engleză. Din nou e vorba de o sumă considerabilă, având în vedere că nu vorbim de un jucător care să fi intrat în planurile lui Nagelsmann.
Presa germană anunță că Bayern și Palace au bătut palma pe 15 milioane de euro, bonusuri incluse, pentru transferul lui Chris Richard la Londra. Vieira l-a urmărit atent pe fundașul central de 22 de ani și a insistat pentru mutare, astfel că părțile s-au pus de acord. Oliver Kahn, directorul executiv al clubului bavarez, a recunoscut că mutarea e iminentă, rămânând de perfectat doar mici detalii privind plata.
Palace se va baza în noul sezon pe un cuplu de fundași centrali foarte tineri: Marc Guehi, internaționalul englez care a impresionat în ultimul sezon pentru londonezi, are, ca și Richards, 22 de ani.
Chris Richards a fost adus de Bayern în 2019, de la FC Dallas, dar nu a apucat să joace foarte mult pentru bavarezi. El a bifat doar 5 partide pentru Bayern, fiind împrumutat două sezoane la Hoffenheim.

Bayern continuă să se întărească

Chiar dacă l-a pierdut pe Lewandowski, plecat la Barcelona, Bayern a reușit câteva mutări excelente, aducându-i pe Allianz Arena pe De Ligt, Mane, Gravenberch și Mazraoui.
Nagelsmann va mai primi în următoarea perioadă două întăriri: Mathys Tel, un atacant de 17 ani de la Stade Rennais, pe care antrenorul l-a dorit neapărat. Evident, puștiul nu va fi în cărți pentru a juca în prima echipă în stagiunea viitoare - posibil chiar să fie împrumutat -, dar Nagelsmann e convins că acesta va fi un fotbalist world-class în sezoanele viitoare. Conform as.com, Bayern e dispusă să ofere 25 de milioane de euro pe atacant, un pariu destul de riscant având în vedere că vorbim de un jucător foarte tânăr, care încă nu a demonstrat ceva la cel mai înalt nivel.
Marele pariu al staffului tehnic al lui Bayern e reprezentat însă de transferul lui Konrad Laimer, fostul jucător al lui Nagelsmann la Leipzig. "Vorbim de o lovitură de stat", titrează jurnaliștii sursei citate, pentru că, după transferurile lui Sabitzer și Upamecano, Nagelsmann le promisese oficialilor lui Leipzig că nu va mai lua pe nimeni de la fostul club.
Potrivit sursei citate, cele două părți vorbesc deja de mai multe zile despre acest transfer, iar prima ofertă a bavarezilor - 20 de milioane de euro - a fost respinsă. Leipzig solicită 30 de milioane pentru mijlocaș, dar e cumva cu spatele la zid pentru că acestuia îi expiră contractul anul viitor și a refuzat deja să prelungească.
Laimer are 25 de ani și este un mijlocaș central versatil, putând juca și ca închizător, dar și în ambele benzi. Sezonul trecut el a reușit 4 goluri și 4 pase decisive pentru Leipzig, dar Nagelsmann îl admiră în primul rând pentru modul în care organizează jocul, nu pentru cifrele sale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo