Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marco Reus s-a hotărât! Legenda celor de la Borussia Dortmund a semnat prelungirea contractului

Tibi Munteanu

Publicat 27/04/2023 la 22:29 GMT+3

Marco Reus a decis să semneze prelungirea contractului cu Borussia Dortmund pentru încă un sezon. Noua înțelegere a mijlocașului cu gruparea "galben-neagră" va expira la finalul stagiunii 2023/2024. Germanul va evolua, astfel, în cel de-al 12-lea sezon pentru clubul de pe Westfalenstadion.

Marco Reus verlängert seinen Vertrag bis 2024

Credit imagine: SID

Articol scris de Achim Sturzu
Sezonul celor de la Borussia Dortmund este unul impresionant. Băieții lui Edin Terzic pot opri hegemonia celor de la Bayern Munchen în Bundesliga, fiind în acest moment pe prima poziție, cu un punct peste rivala din Bavaria. Deși germanii au fost eliminați din Liga Campionilor de Chelsea, în optimi, prestațiile excelente din competiția internă fac din această stagiune una de succes.
Marco Reus este unul din principalii oameni de la Dortmund, având 6 goluri și 5 pase decisive în acest sezon de campionat. Mijlocașul german vine cu o veste bună pentru suporterii echipei, hotărând să își prelungească înțelegerea.

Marco Reus rămâne pe Westfalenstadion

Un alt motiv de bucurie, pe lângă succesul din campania curentă, este reprezentat de prelungirea contractului lui Marco Reus. Legenda clubului va rămâne pentru încă un sezon pe Westfalenstadion, semnând o înțelegere care va expira în vara anului 2024. Reus este la cel de-al 11-lea sezon pentru Dortmund, echipăpentru care a evoluat în 382 de meciuri și pentru care a marcat 161 de goluri.

Chiar dacă a sa carieră a fost afectată de accidentări multiple, Reus rămâne unul dintre cei mai emblematici jucători care au evoluat pentru echipa germană. Anunțul prelungirii a fost făcut de Borussia Dortmund printr-o postare pe rețelele de socializare.
"Căpitanul Marco Reus și-a prelungit contractul cu BVB pentru încă un an. Jucătorul nativ din Dortmund va evolua, astfel, în al 12-lea sezon în tricoul nostru", au transmis cei de la Dortmund.
Pentru a rămâne pe Westfalenstadion, Reus ar fi acceptat o reducere salarială. Jucătorul va câștiga, conform celor de la BVB Buzz, 6 milioane de euro în următorul sezon, comparativ cu cele 12 milioane pe care le primea până acum.

În acest sezon Reus a bifat 26 de partide în toate competițiile, reușind să înscrie 8 goluri și să ofere 7 pase decisive. Deși el și-a pierdut locul de titular în lotul lui Edin Terzic, din cauza vârstei și problemelor cu accidentările, rămâne în continuare căpitanul echipei datorită experienței sale, dar și a atașamentului față de culorile clubului. În cei 11 ani petrecuți în tricoul "galben-negru", Reus a câștigat două Cupe ale Germaniei și 3 titluri de cel mai bun jucător din Bundesliga.

Pe lângă Borussia Dortmund, Reus a mai evoluat și pentru Borussia Monchengladbach și pentru Rot Weiss Ahlen. Germanul a fost convocat de 48 de ori pentru naționala Germaniei, înregistrând 15 reușite. El rămâne unul dintre cei mai importanți jucători pentru Dortmund, fiind unul dintre idolii suporterilor.

Borussia Dortmund se află în acest moment pe prima poziție în Bundesliga. Cu încă 5 meciuri rămase de disputat, germanii pot ridica titlul după o pauză de 11 ani, dacă reușesc să nu "pășească greșit" în campionat. Rivalii de la Bayern Munchen se află cu un punct în spate, lupta pentru câștigarea competiției fiind astfel una foarte strânsă.
Citește și:

BELLINGHAM LE-A SPUS ȘEFILOR DE LA DORTMUND UNDE VREA SĂ JOACE DIN SEZONUL URMĂTOR

Jude Bellingham este în prezent unul dintre cei mai râvniți tineri fotbaliști din Europa, având pe urmele sale mai multe cluburi de top din cele mai tari campionate de pe continent.
De-a lungul ultimului an, printre echipele interesate de transferul englezului de 19 ani s-au remarcat Real Madrid, Manchester City și Liverpool.
Despre echipa lui Jurgen Klopp s-a spus, însă, recent că s-ar fi retras din cursa pentru Bellingham, din cauza sumei prea mari pe care ar implica-o această mutare, șefii de pe Anfield preferând să investească acești bani în semnăturile mai multor jucători.
Astfel, presa internațională a scris că Real Madrid și Manchester City ar fi principalele favorite în obținerea transferului mijlocașului de la Borussia Dortmund. Cu toate astea, se pare că fotbalistul vrea să ajungă la Liverpool, astfel că situația ar putea lua o întorsătură neașteptată.
Conform jurnalistului Jacque Talbot, specializat în transferuri, citat de Mundo Deportivo, Jude Bellingham le-ar fi spus celor de la Dortmund că își dorește să semneze cu echipa lui Jurgen Klopp.
Un detaliu care ar putea conta foarte mult este relația foarte bună dintre antrenorul "cormoranilor" și Slaven Stanic, care este în discuții pentru a merge la Borussia, alături de Sebastian Kehl.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo