Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Masterplanul" lui Bayern pentru înlocuirea lui Lewandowski. Mutări geniale pentru bavarezi

Cristian Mihală

Actualizat 16/07/2022 la 16:10 GMT+3

Bayern Munchen s-a înțeles cu Barcelona pentru transferul lui Robert Lewandoski, iar acum bavarezii au început cursa pentru găsirea unui înlocuitor. Pe termen scurt, Ronaldo e varianta ideală, dar venirea portughezului face parte dintr-un plan mai amplu, care vizează aducerea lui Joao Felix.

Uli Hoeneß (l.) and Robert Lewandowski - FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

În ultima lună și jumătate, "telenovela" Lewandowski a ținut capul de afiș al presei de pretutindeni. Azi-noapte, părțile au bătut palma în sfârșit, nemții acceptând cea de-a 4-a ofertă venită din Catalunya pentru golgheterul polonez.
Cu toate că l-a adus în această vară pe Mane, de la Liverpool, Nagelsmann vrea neapărat un înlocuitor pentru super-golghererul polonez. Altfel, tehnicianul bavarezilor consideră că șansele să se lupte cu șanse la Champions League - marele obiectiv, în contextul în care titlul e o formalitate - vor fi extrem de mici.
S-a vorbit despre Ronaldo, care nu concepe să mai rămână la United, formație care nu joacă în UCL, dar Bayern a ieșit public și a negat această variantă. Și, totuși, CR7 va ajunge pe Allianz Arena. Cel puțin așa susțin mai multe publicații din Germania și Portugalia, care explică și motivele pentru care oficialii campioanei din Bundesliga au dezmințit inițial zvonurile.
În contextul în care se țintea o sumă cât mai mare de la Barcelona, pentru Lewandowski, Bayern nu avea niciun motiv să alimenteze speculațiile că Ronaldo este o țintă reală. Pentru că asta ar fi făcut ca formația catalană să nu supraliciteze, așa cum voiau nemții. În cele din urmă, strategia a dat roade, iar Bayern a încasat pe golgheterul său 50 de milioane de euro. O sumă considerabilă, având în vedere că vorbim de un jucător care va împlini 34 de ani luna viitoare, căruia îi expira contractul cu gruparea bavareză în mai puțin de un an.

Ronaldo, "drumul" lui Bayern spre Joao Felix

Ronaldo are experiență la cel mai înalt nivel și, cel puțin pentru un sezon, poate să ajute echipa să lupte cu șanse pentru cucerirea Champions League. Competiție atât de dragă lui, unde e golgheter absolut.
Lusitanul a refuzat 125 de milioane de euro/an din Arabia Saudită, tocmai că știa că mutarea la Bayern are șanse mari de reușită. Astfel, CR7 va avea ocazia să strălucească din nou în UCL la cel mai înalt nivel.
Pentru Bayern e o afacere excelentă pe termen scurt, dar bavarezii apelează la această soluție și gândind în perspectivă. Venirea lui Ronaldo face ca relația cu Jorge Mendes să fie una extrem de solidă și îi va ajuta enorm vara viitoare, când Joao Felix va fi ținta numărul unu pentru Nagelsmann.
Avându-l pe agentul celor doi jucători de partea lor, lui Bayern îi va fi mult mai ușor să îl aducă pe tânărul atacant al lui Atletico Madrid pe Allianz Arena. De altfel, s-a încercat această mutare încă de acum, dar tratativele au căzut: Bayern era dispusă să achite "doar" 80 de milioane de euro, dar "los colchoneros" le-au transmis că fotbalistul e de vânzare pentru o sumă de peste 100 de milioane de euro. Un efort financiar prea mare în acest moment pentru Bayern, mai ales că și salariul cerut de agent era unul considerabil.
În vara viitoare lucrurile se vor schimba, însă, foarte probabil. Bayern nu va mai fi cu spatele la zid, așa cum a fost acum, din cauza situației lui Lewandowski și e de așteptat ca Atletico să scadă din pretențiile financiare, mai ales că Joao Felix va fi cu un an mai aproape de expirarea contractului.
Nu în ultimul rând, cota atacantului de 22 de ani ar putea să mai scadă până atunci, în contextul în care acesta nu e unul dintre prferații lui Simeone. De când a fost transferat de la Benfica, portughezul nu a marcat niciodată mai mult de 10 goluri într-un sezon, asta și pentru că nu a avut statutul de titular indiscutabil. În ultima stagiune, Joao Felix a înscris de doar 8 ori, în cele 24 de meciuri jucate. Dacă lucrurile vor continua așa, e aberant ca Ateltico Madrid să ceară 100 de milioane de euro pentru un astfel de jucător, care nu se potrivește deloc cu filosofia lui Simeone.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo