Robert Lewandowski a plecat în această vară de la Bayern Munchen, alături de care a câștigat, printre altele, 8 titluri de campion al Germaniei și un trofeu Champions League. Polonezul a fost golgheterul bavarezilor în ultimii ani, înscriind în total 344 de goluri pentru echipa de pe Allianz Arena.
Thomas Muller a comentat despărțirea lui Lewandowski de Bayern, spunând că plecarea atacantului de 33 de ani va fi un handicap pe care nemții vor trebui să îl depășească.
"Toate părțile au decis că Lewy ar trebui să părăsească clubul. Au existat motive pentru asta. Dar, desigur, nu știm la ce să ne așteptăm când un jucător care a marcat întotdeauna între 30 și 50 de goluri pe sezon nu mai este pe teren.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
ACUM 21 ORE
Lewy și cu mine am avut o legătură grozavă și specială pe teren. Dar asta s-a dezvoltat în timp, nu imediat ce a venit Lewy de la Dortmund. Am construit în timp un duo potrivit. În cele din urmă, am ajuns să avem o înțelegere oarbă, amândoi știam unde era celălalt pe teren și cum se descurca.
Acum nu vom juca în zece oameni acum pentru că Lewy a plecat. Bineînțeles, o mulțime de mingi mergeau la el. Acum vor fi șanse de gol și pentru alți jucători. Scopul nostru trebuie să fie să nu ajungem aici după o jumătate de an și spunem: 'Ne lipsesc golurile, avem o problemă'", a declarat Muller pentru Bild.
Fotbalistul german a amintit de alte transferuri notabile făcute de Bayern în trecut și de modul în care echipa a trecut peste acele plecări.
"Am putea marca mai puține goluri decât am făcut-o până acum, dar asta nu înseamnă că nu vom avea succes ca echipă. De exemplu, Mario Mandzukic l-a înlocuit pe Mario Gomez în 2012. Mandzukic nu a avut statisticile pe care le avea Gomez, dar am reușit tripla și am fost de neînvins ca echipă", a spus Muller.
Citește și:

Muller își pune speranțele în Mane

Thomas Muller a comentat și sosirea lui Sadio Mane la Bayern Munchen, fotbalist pe care bavarezii se vor baza să umple golul lăsat de Lewandowski.
"Dacă vom ajunge un duo ca cel pe care l-am avut cu Lewandowski? Lucrurile ar putea fi foarte bune între noi, dar este încă prea devreme să spun. Sadio este un tip grozav, se vede. Zâmbește mult, are foarte mult succes. Se simte confortabil cu noi.
Este un jucător care este într-o formă fizică foarte bună. O voi spune așa: dacă a jucat de ani de zile sub comanda lui Jurgen Klopp, putem presupune că știe ce înseamnă să lucreze sub o presiunea uriașă", a completat Thomas Muller.
Pentru Bayern Munchen urmează pe 30 iulie, de la ora 21:30, duelul cu RB Leipzig, contând pentru Super Cupa Germaniei. Debutul în sezonul 2022/23 al Bundesliga va avea loc pe 5 august, pe terenul celor de la Eintracht Frankfurt.
Bundesliga
Lewandowski a dezvăluit cine i-a fost cel mai dificil adversar din carieră! "Voia doar să mă rupă"
02/10/2022 LA 19:31
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
26/09/2022 LA 09:01