Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oliver Kahn a spus totul despre demiterea lui Nagelsmann! Motivele deciziei radicale a bavarezilor

Nicu Savin

Actualizat 24/03/2023 la 21:26 GMT+2

Oliver Kahn a vorbit deschis despre demiterea lui Julian Nagelsmann. Președintele lui Bayern Munchen a dezvăluit că el, împreună cu ceilalți oameni din conducere, au luat decizia radicală pentru că atingerea obiectivelor din acest sezon era pusă în pericol de ultimele rezultate.

Oliver Kahn and Julian Nagelsmann

Credit imagine: Getty Images

Julian Nagelsmann și-a terminat prematur mandatul pe banca lui Bayern Munchen, fiind demis la mai puțin de doi ani după ce a fost instalat în funcție. De aseară, de când informația a apărut în spațiul public, au curs râuri de cerneală despre acest subiect, mai ales că nu existau indicii despre o schimbare de antrenor la campioana Germaniei în acest moment al sezonului.
Thomas Tuchel a fost deja instalat oficial pe banca bavarezilor, iar clubul intră într-o nouă eră. Deși a venit neașteptat, despărțirea de Nagelsmann nu s-a soldat cu scandal. Antrenorul a acceptat decizia oficialilor, iar aceștia au explicat motivele pentru care au hotărât acest lucru.

Oliver Kahn a explicat de ce Julian Nagelsmann a fost demis de la Bayern Munchen

Presa internațională a scris că pierderea vestiarului și relația tensionată cu oficialii au fost principalele motive pentru care Nagelsmann a fost îndepărtat, dar Oliver Kahn a explicat că numai jocul slab și rezultatele din ultima vreme au dus la acest deznodământ.
"Când l-am semnat pe Julian Nagelsmann pentru FC Bayern în vara lui 2021, eram convinși că vom lucra cu el pe termen lung și acesta a fost obiectivul tuturor. Julian împărtășește aspirația noastră de a juca fotbal de succes și atractiv. Dar acum ne-am dat seama că valoarea echipei noastre, în ciuda câștigării campionatului anul trecut, s-a arătat din ce în ce mai rar. După Cupa Mondială am jucat din ce în ce mai puțin cu succes și atractiv. ”
Fluctuațiile puternice ale performanței ne pun în pericol obiectivele din acest sezon, dar și dincolo de acest sezon. De aceea am reacționat acum. Personal și în numele lui FC Bayern, aș dori să îi mulțumesc lui Julian și echipei sale de antrenori și să le urez tuturor mult succes pentru viitor", a spus Kahn.
Hassan Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern Munchen, a declarat și el că decizia a fost una grea pentru club, dar a subliniat că era necesară în contextul rezultatelor și exprimării echipei în ultima perioadă.
"Aceasta a fost cea mai dificilă decizie din timpul meu ca director sportiv la Bayern. Am avut o relație deschisă, de încredere și prietenoasă cu Julian încă din prima zi. Regret despărțirea de Julian, dar după o analiză amănunțită a dezvoltării sportive a echipei noastre, mai ales din ianuarie, și cu experiența din a doua jumătate a sezonului precedent, acum am decis împreună să-l eliberăm pe Julian. Îi sunt foarte recunoscător lui Julian pentru ceea ce a făcut pentru FC Bayern și îi doresc tot binele.", a declarat Salihamidzic.

Julian Nagelsmann, dorit la Tottenham

Potrivit presei internaționale, Nagelsmann are deja pe urmele sale o echipă de top. Este vorba despre Tottenham, care este aproape de despărțirea de Antonio Conte.
Conform celor de la Football Insider, șefii lui Spurs l-au dorit pe antrenorul german și în trecut, inclusiv în 2021, după încheierea colaborării cu Jose Mourinho, înainte ca Nagelsmann să semneze cu Bayern.
Deși englezii au avut alte variante pentru înlocuirea lui Conte, demiterea tehnicianului de către bavarezi le-a dat planurile peste cap, acesta fiind principala lor țintă în acest moment.
Despărțirea dintre Tottenham și Antonio Conte pare doar o chestiune de timp. Antrenorul italian mai are contract doar până în vară, însă o întrerupere a acestei înțelegeri s-ar putea produce chiar mai repede, Spurs fiind în pericol de a rata locurile de Champions League.
Conform cotidianul german Bild, agenții celor de la Tottenham l-ar fi contactat deja pe tehnicianul celor de la Eintracht Frankfurt, Oliver Glasner. Englezii îl consideră drept o bună opțiune pe austriac, care ar putea semna înainte de finalul sezonului, pentru a face tot posibilul ca echipa să nu rateze locul 4, ultimul care duce în Ligă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo