Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pavard a dezvăluit suferința cumplită a ultimilor ani: "Puțini știu prin ce am trecut"

Cristian Mihală

Publicat 26/09/2022 la 11:53 GMT+3

Benjamin Pavard a avut parte de ani fantastici din punct de vedere fotbalistic, dar la nivel personal lumea sa s-a prăbușit, din cauza depresiei care s-a instalat odată cu pandemia.

Benjamin Pavard, vainqueur de la Ligue des champions

Credit imagine: Getty Images

Campion mondial cu Franța, în 2018, apărătorul de bandă din Hexagon s-a transferat în 2019 la Bayern Munchen, unde a câștigat titluri și Champions League. O perioadă de vis, dar care nu i-a adus atât de multe satisfacții în plan personal fotbalistului de 26 de ani. Asta pentru că pandemia l-a găsit singur în Germania, departe de cei apropiați. Au fost luni foarte grele, în care Pavard s-a luptat să vadă "luminița de la capătul tunelului", deși uneori aceasta nu se lăsa "ghicită". Într-un final, francezul a trecut peste perioada complicată, iar acum a acceptat să vorbească, pentru L'Equipe, de perioada traversată.
"Am ajuns la Bayern si am castigat aproape totul. Nu aș fi putut visa la un debut mai bun. Apoi a venit pandemia de COVID-19 și a fost o perioadă teribil de grea. La nivel personal, nu a fost ușor să fiu singur într-o țară care nu este a mea. Am stat departe de familia și prietenii mei și am început să simt că ceva nu e în regulă în viața mea. Puțini știu prin ce am trecut, a trăi nu înseamnă că ești fericit. Dar acum, privind retrospectiv, cred că acea perioadă m-a făcut să cresc, m-a întărit", a dezvăluit Pavard în L'Equipe.

Pavard, despre cum a depășit depresia + Lewandowski "Balon de Aur"

Pentru a trece peste perioada de anxietate instalată, fundașul dreapta francez s-a izolat de media, considerând că foarte multe din știrile cu care a fost "bombardat" fac parte din categoria "fake news" și nu aduc nicio valoare, ci doar teamă și panică. De altfel, Pavard s-a obișnuit să evite presa și când vine vorba de propria carieră, o astfel de atitudine fiind indicată pentru a progresa, ca fotbalist.
"Nu am citit nimic. Așa procedez și când vine vorba de cariera mea. Cred că, pentru a îmbunătăți jocul meu, trebuie să îi acult doar pe antrenori, nu pe jurnalişti sau pe alți specialiști care își dau cu părerea", a mai spus Pavard.
Pavard a vorbit și despre fostul său coleg de la Bayern, Robert Lewandowski. Acesta nu a câștigat Balonul de Aur, deși în stagiunile 2019-2020 și 2020-2021 a fost de departe cel mai bun din lume. Mai întâi, trofeul nu s-a acordat, din cauza pandemiei și a faptului că unele campionate s-au întrerupt, pentru ca apoi Messi să fie desemnat de France Football câștigător.
"Oamenii votează și trebuie să-i respecți, dar timp de doi ani Lewandowski a fost cel mai bun lume. A fost la cel mai înalt nivel și a câștigat tot, normal că merita Balonul de Aur. Am fost cu toții triști pentru el, în vestiarul lui Bayern", a concluzionat francezul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo