Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski îi costă mult pe cei de la Barcelona! Cât ar putea fi nevoiți să plătească în plus

Bianca Dumitru

Publicat 28/10/2022 la 20:49 GMT+3

Robert Lewandowski s-a acomodat extrem de repede la Barcelona, în tricoul căreia a avut o primă parte foarte bună de sezon. În urma prestațiilor sale bune, catalanii ar putea ajunge să le plătească în plus câteva milioane de euro celor de la Bayern.

Robert Lewandowski (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski a avut parte de un început perfect de sezon în echipa lui Xavi. Polonezul s-a acomodat foarte bine la Barcelona, remarcându-se imediat drept un favorit al suporterilor.
În cele 16 meciuri în care a evoluat, polonezul a reușit deja 17 goluri și 4 pase decisive, fiind golgheterul din La Liga, cu un avans important în fața principalului adversar (Borja Iglesias, jucătorul lui Betis).
Aceste evoluții bune ale lui Lewandowski îi vor face pe șefii de pe Camp Nou să scoată o nouă sumă de bani din conturi pentru el.
Potrivit jurnaliștilor de la Bild, în contractul dintre Barcelona și Bayern există o clauză, conform căreia catalanii trebuie să achite câte 1,25 de milioane de euro în fiecare sezon în care polonezul reușește cel puțin 25 de goluri.
Având în vedere că are deja 17 reușite, Lewandowski va trece cu siguranță de borna celor 25 de goluri. Dacă va face acest lucru în toate cele 4 sezoane pentru care a semnat, Bayern va primi în total încă 5 milioane de euro în schimbul lui.
Citește și:

BAYERN ÎNCĂ ÎI CAUTĂ ÎNLOCUITOR LUI LEWANDOWSKI

Deși l-a adus în vară pe Sadio Mane, Bayern își dorește în continuare un atacant de careu care să-l facă cu adevărat uitat pe Robert Lewandowski. Polonezul a fost vârf de lance pentru bavarezi în sezoanele precedente, fiind principalul marcator pentru Bayern atât în competițiile interne, cât și în UEFA Champions League.
De când acesta a plecat la FC Barcelona, campioana Germaniei a fost nevoită să schimbe sistemul de joc, însă n-a fost un lucru foarte rău, echipa fiind în continuare una bazată pe atac.
Conform publicației L'Equipe, campioana Germaniei ar fi interesată de aducerea pe Allianz Arena a unui adversar din Bundesliga. Fiul legendarului Lilian Thuram, Marcus, este dorit de Julian Nagelsmann pentru a înlocui plecarea din vară a lui Robert Lewandowski, pentru că Bayern era obișnuită să joace într-un sistem cu un atacant central de careu care să își poată domina fizic fundașii adverși.
Marcus Thuram joacă din vara anului 2019 în campionatul Germaniei, după ce a fost cumpărat de Gladbach cu 9 milioane de euro de la Guingamp, joacă pe postul de atacant central și are un fizic impresionant, cu o înălțime de 1,92 metri, cu 7 centimetri mai înalt decât fostul vârf al bavarezilor ajuns la Barcelona. Este cotat la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt, iar în acest sezon are deja 11 goluri marcate și 3 pase decisive în cele 13 apariții ale sale la Borussia Monchengladbach, fiind titular și integralist în toate partidele.
Este golgeterul la zi al campionatului german, cu 8 reușite, la egalitate cu Fullkrug de la Werder Bremen și Nkunku de la Leipzig, iar pentru echipa națională a Franței a debutat în urmă cu aproape 2 ani, pe 11 noiembrie 2020 și a prins 4 selecții.
De când s-a alăturat Borussiei, Marcus Thuram a bifat 115 meciuri la echipa de club, a marcat 39 de goluri și a oferit 25 de assist-uri, ajungând așadar un "specialist" al fotbalului german, ceea ce l-ar avantaja într-un potențial transfer la campioana en-titre.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo