Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel, pus la zid de o legendă a lui Bayern Munchen: "Echipa juca mai bine cu Nagelsmann"

Nicu Savin

Publicat 27/05/2023 la 08:22 GMT+3

Thomas Tuchel a venit pe cai mari la Bayern Munchen, dar antrenorul este aproape de o contraperformanță rară în istoria clubului, aceea de a termina sezonul fără trofeu. Lothar Matthaus a criticat în termeni duri decizia de a-l schimba pe Nagelsmann și a subliniat că echipa are mari sincope de când a venit Tuchel, iar acest lucru se datorează erorilor actualului manager.

Bayern-Trainer Thomas Tuchel

Credit imagine: Imago

Bayern Munchen a avut un sezon tumultos, care se poate termina dezastruos. Conducerea clubului a recurs la o decizie bizară în urmă cu câteva luni, hotărând să-l demită pe Julian Nagelsmann chiar dacă echipa avea șanse să câștige toate competițiile în care era implicată.
Thomas Tuchel a fost instalat pe bancă, dar după un început fulminant (4-2 în derby-ul cu Borussia Dortmund) a urmat o serie de rezultate negative. Bayern a fost eliminată din Cupa Germaniei și din Champions League, iar acum este la un pas să piardă și titlul în Bundesliga, după 10 succese consecutive.

Thomas Tuchel, criticat dur de Lothar Matthaus

Lothar Matthaus consideră că schimbarea lui Nagelsmann a fost o eroare flagrantă a conducerii bavarezilor. Legenda celei mai titrate echipe din Germania nu a ezistat să afirme că echipa arată mult mai rău sub conducerea lui Tuchel, pe care l-a criticat pentru atitudinea sa din ultima vreme, în care s-a plâns constant la conferințele de presă, în timp ce în joc nu s-a văzut nicio schimbare în bine.
"Desigur, multe greșeli au fost făcute chiar înainte de schimbarea antrenorului, ceea ce a dus în cele din urmă la această situație. Dar echipa, care încă era pe cale să câștige tripla sub Nagelsmann, joacă mai rău sub Tuchel. Individual, echipa este atât de puternică încât trebuie să devii măcar campion al Germaniei cu acești jucători, dar jucătorii nu lucrează pentru echipă, ci sunt preocupați de ei înșiși. Tuchel a crescut incertitudinea pentru că la conferințele sale de presă, ceea ce mi se pare puțin ciudat, el vorbește mereu despre cât de dificil este totul și despre ce nu funcționează, în loc să facă ceva pentru echipă", a spus Matthaus, citat de Goal.com.
Bayern Munchen are nevoie de o minune pentru a câștiga titlul în Bundesliga. Înaintea ultimei etape, echipa lui Tuchel este la două puncte distanță de Borussia Dortmund. Astfel, bavarezii sunt obligați să câștige în deplasarea de la Koln și să spere la un pas greșit al Borussiei Dortmund în disputa de acasă cu Mainz. Dacă Bayern va lua cele 3 puncte și Dortmund va remiza, titlul va merge pe Allianz Arena, deoarece bavarezii au un golaveraj net superior (+53, față de +39).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo