Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Trucul folosit de un arbitru din Bundesliga pentru a ascunde că o fază este analizată de VAR

Alex Masgras

Publicat 16/08/2022 la 23:01 GMT+3

Arbitrul Deniz Aytekin a recunoscut că a folosit un truc pentru a ascunde că o fază din timpul meciului Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen este analizată de VAR.

Deniz Aytekin sei "sehr dankbar für die Hilfe"

Credit imagine: SID

Și arbitri apelează la trucuri în timpul meciurilor. Oficialul din Bundesliga, Deniz Aytekin, a recunoscut că a folosit un truc pentru a ascunde faptul că una din fazele meciului dintre Eintracht Frankfurt și Bayern Munchen din prima etapă a sezonului a fost analizată de colegii din cabina VAR.
Motivul? Arbtitrul german nu a vrut ca spectatorii să își piardă răbdarea în așteptarea deciziei, astfel încât nimeni nu știa ce se întâmplă:
"A fost o situație la începutul reprizei a doua în care se verifica un posibil penalty. Eu am dictat corner iar cei de la VAR mi-au spus să aștept până verifică dacă a fost un fault în careu.
Nu voiam ca oamenii să știe deoarece nu am vrut să afectez în vreun fel cursul jocului și atmosfera. Așa că am mers unde erau mai mulți jucători și i-am spus lui Upamecano să se oprească din ce face", a dezvăluit arbitrul pentru Kicker, citat de Mundo Deportivo.
Upamecano, surprins, i-a spus arbitrului că nu a făcut nimic. "Știu, dar am nevoie de mai mult timp", i-a transmis centralul.
Citește și:

Analizarea fazelor din Bundesliga durează mai puțin decât în alte campionate din Europa

Întâmplarea a fost povestită de Aytekin în contextul în care au existat controverse la partida dintre Bayern și Wolfsburg, câștigată de bavarezi cu 2-0. În minutul 73, reușita lui Sadio Mane a fost anulată din cauza unei poziții de offside, dar s-a pierdut foarte mult timp pentru analizarea fazei respective.
Potrivit lui Aytekin, analizarea fazelor din Germania durează mai puțin decât în alte campionate din Europa:
"În alte țări, analizele fazelor sunt, în medie, cu 15-20 de secunde mai lungi. Dar pentru spectatori, o analiză de 75 de secunde pare o eternitate", a mai spus arbitrul.
La finalul partidei dintre Bayern Munchen și Wolfsburg, Julian Nagelsmann, antrenorul bavarezilor, a glumit pe seama momentului de la golul lui Mane, spunând că analizarea fazei respective a durat 5 ore și 34 de minute, pentru a se observa dacă a fost sau nu offside. Cu toate acestea, Aytekin a recunoscut că nu trucul său nu se poate folosi de fiecare dată când este nevoie de VAR.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo