Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Acuzații dure la adresa celor de la Bayern! De ce ar fi vrut de fapt să scape nemții de Mane

Bianca Dumitru

Actualizat 06/08/2023 la 13:04 GMT+3

Sadio Mane s-a despărțit de Bayern Munchen după un singur sezon, fiind transferat de Al Nassr, echipă la care este legitimat și Cristiano Ronaldo. Reprezentantul senegalezului a vorbit despre ce s-a întâmplat cu atacantul în Bundesliga, aducându-le acuzații bavarezilor.

Sadio Mane (Germany OUT)

Credit imagine: AFP

Sadio Mane a plecat de la Bayern Munchen după doar un sezon, nemții hotărându-se să se despartă de el încă din primăvară, în urma conflictului pe care atacantul l-a avut cu Sadio Mane.
Senegalezul a semnat cu Al Nassr, unde va câștiga peste 750.000 de euro pe săptămână, urmând a fi coechipier în Arabia Saudită cu Cristiano Ronaldo.
Reprezentantul fotbalistului a vorbit despre motivele pentru care consideră că bavarezii au vrut să scape de Mane. Bacary Cisse a declarat pentru After Foot RMC că Bayern a renunțat la atacantul de 31 de ani din cauza faptului că acesta era un jucător african, care avea un salariu prea mare.
Cisse a adăugat că șefii campioanei din Bundesliga nu au fost corecți față de Mane, care s-a comportat ca un profesionist până în ultimele sale minute pe Allianz Arena.
"Decizia de a-l vinde nu a fost una fotbalistică. Salariul lui Sadio i-a deranjat pe nemți, nu au înțeles cum ajunge un african în club și devine cel mai bine plătit înaintea tuturor, așa că au vrut să scape de el.
Nu i-au sunat niciodată pe reprezentanții jucătorului. Nu i-au spus niciodată lui Sadio în față că vor să scape de el. În schimb, l-au trimis pe Thomas Tuchel să-i spună că va fi a treia alegere pe partea stângă.
Sadio nu are nimic să le demonstreze nemţilor. Nu a devenit ceea ce a devenit datorită lui Bayern. El a ajuns aici datorită lui Liverpool. Cei de la Bayern au fost nerecunoscători. Îi plăteau unui african toți acești bani și asta i-a deranjat.
Dar Sadio nu le-a furat acei bani. De la prima întâlnire cu Bayern le-a dat cuvântul că se va alătura, fără să vorbească despre salariu. Reprezentanții săi au negociat acel salariu pentru el.
El a fost profesionist până la final. Dar oamenii de conducerea lui Bayern nu au fost corecți. Au lăsat mai întâi să ajungă în presă informații cum că erau gata să-l vândă pentru 20 de milioane de euro. Dar după ce s-a întors la antrenamente și au văzut că se descurcă bine, au crescut prețul la 30 de milioane de euro", a spus Bacary Cisse, citat de Daily Mail.
Citește și:

TUCHEL, PRIMA REACȚIE DUPĂ PLECAREA LUI MANE DE LA BAYERN

Atacantul senegalez, care s-a alăturat lui Bayern în urmă cu un an, s-a alăturat numărului tot mai mare de jucători care s-au îndreptat spre Arabia Saudită, prin semnarea unei înțelegeri cu clubul Al-Nassr al lui Cristiano Ronaldo, în cadrul unei tranzacții în valoare de 37 de milioane de euro.
"Probabil nu am reușit să exploatăm întregul său potențial, dar cred că transferul său este cea mai bună soluție", a spus Tuchel, după anunțul plecării lui Mane.
La rândul său, fotbalistul a vorbit despre transfer, declarând că și-ar fi dorit ca lucrurile să se întâmple altfel: "Mă doare plecarea mea de la Bayern Munchen, mi-ar fi plăcut un alt final."
Sadio Mane a sosit la Munchen în urmă cu un an, de la FC Liverpool, având un sezon dificil în tricoul lui Bayern, care a inclus o accidentare de lungă durată, în urma căreia a ratat Cupa Mondială din Qatar.
De asemenea, el a fost implicat într-o altercație în vestiar cu unul dintre colegii săi, atacantul Leroy Sane. Atacantul african a fost amendat cu o sumă record, 350.000 de euro, după acel incident dintr-un meci din Liga Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo