Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayer Leverkusen, campioana Germaniei pentru prima dată în istorie! Sărbătoare pe Bay Arena

Nicu Savin

Actualizat 14/04/2024 la 20:23 GMT+3

Bayer Leverkusen s-a impus cu 5-0 pe teren propriu contra lui Werder Bremen și s-a încoronat pentru prima dată în istorie campioana Germaniei. Echipa lui Xabi Alonso a ajuns la 43 de meciuri fără eșec în acest sezon, în toate competițiile, și este în cărți pentru o triplă istorică, pentru că e încă angrenată în Europa League și calificată în finala Cupei Germaniei.

Leverkusen-Fans welcome their team

Credit imagine: Getty Images

Bayer Leverkusen era până azi unul dintre cele mai importante cluburi din Europa care nu câștigase niciodată titlul în competiția internă. Xabi Alonso și jucătorii săi au reușit să pună capăt blestemului "Neverkusen" și au câștigat titlul în Germania pentru prima dată în istoria de 120 ani a clubului.
Leverkusen avea nevoie de o victorie în duelul cu Werder Bremen din etapa a 29-a a Bundesligii pentru a celebra încă de azi câștigarea titlului. În fața a peste 30.000 de fani prezenți pe Bay Arena, "aspirinile" au obținut cele 3 puncte de care aveau nevoie, impundându-se categoric, scor 4-0.
Victor Boniface a deschis scorul în minutul 25, tranformând cu siguranță o lovitură de la 11 metri. Gazdele se puteau desprinde în minutul 38, dar șutul lui Amine Adli a lovit doar bara și la pauză s-a intrat cu avantajul minim al echipei lui Xabi Alonso.

Bayer Leverkusen a câștigat Bundesliga pentru prima dată în istorie

Lucrurile au devenit clare în minutul 60, când Granit Xhaka a făcut 2-0 cu o execuție superbă din afara careului. Zarurile au fost aruncate definitv în minutul 68, când Florian Wirtz a făcut încă o dată dovada talentului său uriaș și a dus scorul la 3-0 cu un șut impecabil de la aproximativ 20 de metri.
Wirtz a reușit dubla în minutul 83, iar o parte din fanii de pe Bay Arena au intrat pe teren, ca și cum meciul s-ar fi terminat.
După câteva minute s-a făcut ordine și jocul s-a reluat. Din acel moment, cei de la Leverkusen nu au făcut altceva decât să aștepte finalul, dar chiar și așa au mai marcat o dată, prin același Wirtz, în minutul 90. Arbitrul nu a mai acordat niciun minut de prelungire și s-a terminat 5-0, iar pe Bay Arena, fanii invadând terenul.
Așadar, Bayer Leverkusen s-a încoronat pentru prima dată în istorie campioană a Germaniei și a pus capăt unei hegemonii de 11 ani a celor de la Bayern Munchen. Până în acest sezon, Leverkusen terminase de 5 ori pe locul 2 în Bundesliga (1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2001–02 și 2010–11). Trofeul cucerit azi e al 3-lea din istoria clubului, după Cupa UEFA (1988) și Cupa Germaniei (1993).
Peformanța celor de la Leverkusen din acest sezon este cu atât mai lăudabilă cu cât echipa de pe Bay Arena nu are nicio înfrângere. Meciul de azi a fost al 43-lea din actuala stagiune, în toate competițiile, și "aspirinele" nu au cunoscut încă gustul eșecului.
Chiar dacă titlul e câștigat, Xabi Alonso și elevii săi nu vor sărbători prea mult, pentru că au ocazia să scrie o pagină de istorie și mai lungă pe acest final de sezon. Bayer e aproape calificată în semifinalele Europa League, după 2-0 în tur cu West Ham United, iar pe 25 mai va juca finala Cupei Germaniei contra divizionarei secunde Kaiserslaurten. Ca atare, "aspirinile" sunt în cărți pentru o triplă istorică și cu siguranță vor da totul pentru a merge până la capăt în toate competițiile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo