Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern, pe urmele unui star cu o clauză de 1 miliard de euro din La Liga! Transferul "imposibil" dorit de bavarezi

Bianca Dumitru

Publicat 09/12/2023 la 09:05 GMT+2

Bayern Munchen a ajuns în această săptămână la un acord pentru transferul lui Bryan Zaragoza de la Granada. Conform presei din Spania, bavarezii mai au o țintă din La Liga, manifestându-și interesul pentru Ronald Araujo, căpitanul celor de la Barcelona.

Vinícius y Araújo disputando un duelo en el Barcelona-Real Madrid de la Liga 2022/23.

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen l-a transferat în această săptămână pe Bryan Zaragoza, fotbalistul celor de la Granada, cu care bavarezii au ajuns la un acord.
Campioana Germaniei a înaintat o ofertă de 15 milioane de euro pentru jucătorul spaniol, care ar urma să fie lăsat sub formă de împrumut la Granada până la finalul acestui sezon, urmând să se alăture din vară clubului bavarez, în baza unui contract pe mai mulți ani.
După transferul lui Zaragoza, bavarezii și-au mai manifestat interesul pentru încă un jucător din La Liga. Este vorba despre Ronald Araujo, căpitanul Barcelonei, care are contract cu clubul blaugrana până în 2026, având o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
Potrivit celor de la Mundo Deportivo, în ciuda faptului că este greu de crezut că oficialii de pe Camp Nou vor fi dispuși să asculte propuneri pentru Araujo, cei de la Bayern ar vrea să-și încerce nroocul.
Fotbalistul uruguayan le-a atras atenția prin calitățile sale care l-au transformat, la doar 24 de ani, într-unul dintre cei mai buni fundași din lume. Araujo este un jucător foarte rapid, atingând în acest sezon de Champions League viteza maximă de 34,5 km/h, și are capacitatea de a câștiga dueluri, excelând în jocul aerian.
Rămâne de văzut cât de departe vor fi dispuși să meargă oficialii campioanei din Bundesliga și cum vor reacționa cei de la Barcelona în cazul în care vor primi o ofertă concretă pentru Ronald Araujo.
Citește și:

BAYERN MAI ARE O ȚINTĂ DE LUX ÎN MERCATO

Mutarea uruguayanului nu este singura pe care o vor șefii lui Bayern pentru următoarele perioade de mercato. Conform jurnaliștilor de la site-ul Fichajes.net, bavarezii își doresc să-i obțină semnătura lui Florian Wirtz, jucătorul celor de la Bayer Leverkusen.
Mijlocașul de 20 de ani este unul dintre cei mai în formă tineri fotbaliști ai momentului, prestațiile sale bune aducându-l pe german pe lista mai multor cluburi de top din Europa.
Bayern a reușit de-a lungul timpului să transfere mai mulți jucători de la rivale din Bundesliga, iar Wirtz este noua țintă din campionatul german, oficialii bavarezilor fiind încrezători că nu vor întâmpina probleme în a obține această mutare în ciuda numeroaselor cluburi care sunt pe urmele fotbalistului.
Printre echipele care îl urmăresc îndeaproape, dorindu-și să-i obțină transferul vara viitoare se numără Barcelona, Manchester City, PSG, Liverpool și Real Madrid.
Fotbalistul de 20 de ani este unul dintre cei mai valoroși jucători U21 din Europa, având o cotă de piață de 85 de milioane de euro. Germanul mai are contract cu echipa lui Xabi Alonso până în 2027, iar nemții nu sunt dispuși să-i dea drumul foarte ușor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo