Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai râvnit jucător din lotul lui Xabi Alonso are viitorul stabilit! Anunțul făcut de Fabrizio Romano

Bianca Dumitru

Publicat 15/04/2024 la 16:56 GMT+3

Bayer Leverkusen a cucerit în premieră titlul de campioană în Bundesliga, după un parcurs de vis al echipei sub conducerea lui Xabi Alonso. Cel mai probabil, în perioada de mercato din vară, clubul se va despărți de unii dintre jucătorii săi, dar jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că cel mai râvnit fotbalist din lotul "farmaciștilor" nu va pleca de la echipă.

Florian Wirtz traf gegen Fortuna Düsseldorf doppelt

Credit imagine: Imago

Bayer Leverkusen a câștigat pentru prima oară în istoria sa titlul de campioană a Germaniei după victoria de duminică, scor 5-0, de pe teren propriu, cu Werder Bremen, într-un meci contând pentru etapa a 29-a din Bundesliga.
Echipa antrenată de Xabi Alonso are cu 16 puncte mai mult decât următoarele clasate, Bayern Munchen și Stuttgart, care nu mai pot recupera această diferență ținând cont de faptul că au rămas doar cinci etape din acest sezon.
În urma parcursului aproape perfect pe care l-au avut în actuala stagiune, cei de la Leverkusen vor la vară, cel mai probabil, unul dintre cluburile ai cărui jucători vor fi doriți de alte echipe puternice din Europa.
De altfel, Fabrizio Romano a scris că nemții și-ar putea vinde unul dintre staruri în perioada de mercato de la finalul acestui sezon. Cunoscutul jurnalist este convins, însă, că vedeta care va pleca de la Bayer nu este Florian Wirtz, deși tânărul este cel mai râvnit fotbalist din lotul "farmaciștilor".
Pe urmele mijlocașului de 20 de ani, care a reușit în acest sezon 17 goluri și 18 pase decisive în tricoul lui Leverkusen, în toate competițiile, s-au aflat în ultima vreme, printre alții, Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester City și Barcelona.
Citește și:

ȘEFII LUI LEVERKUSEN I-AU STABILIT VIITORUL LUI FLORIAN WIRTZ

Despre viitorul lui Florian Wirtz, noua "perlă" a fotbalului german, a vorbit recent și conducătorul liderului din Bundesliga, Fernando Carro, care a spus că fotbalistul nu va pleca de la echipa Bayer Leverkusen la finalul acestui sezon.
"Florian Wirtz va rămâne 100% alături de noi. Faptul că antrenorul Xabi Alonso a decis să rămână este un stimulent suplimentar", a declarat Carro pentru postul spaniol de radio Onda Cero, într-un interviu difuzat la sfârșitul lunii martie.
Wirtz, în vârstă de 20 de ani, este legat prin contract de Leverkusen până în iunie 2027, însă evoluțiile sale foarte bune pentru "farmaciști" au atras interesul multor cluburi de top din Europa.
Conducerea lui Bayer și-a propus, de altfel, să păstreze o mare parte din actualul lot la finalul sezonului, pentru a evita o situație cu care clubul s-a mai confruntat în 2001 și 2002, când au plecat mulți jucători.
De asemenea, și antrenorul Xabi Alonso a anunțat luna trecută că va rămâne la Bayer Leverkusen în sezonul viitor, în ciuda interesului manifestat de fostele sale cluburi, Liverpool și Bayern Munchen, care doreau să-l recruteze în această vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo