Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dortmund, prima victorie după mai mult de 5 ani în fața lui Bayern, în campionat! Record impresionant pentru Hummels

Bianca Dumitru

Actualizat 30/03/2024 la 21:30 GMT+2

Borussia Dortmund a obținut în această seară, în deplasare, prima victorie în fața lui Bayern Munchen după aproape 5 ani și jumătate. Echipa lui Edin Terzic s-a impus cu 2-0, iar Mats Hummels a stabilit un record impresionant.

Adeyemi y Goretzka, Bayern-Dortmund.

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund s-a impus în această seară, în deplasare, în fața rivalilor de la Bayern Munchen, cu scorul de 2-0, într-un meci contând pentru a 27-a etapă din Bundesliga.
Duelul din această seară a fost primul după 14 ani în care cele două echipe se înfruntă, în a doua parte a sezonului, fără ca vreuna dintre ele să fie pe primul loc al clasamentului din Bundesliga. Ultima dată când s-a întâmplat asta, în stagiunea 2009/10, lider era, la fel ca acum, Bayer Leverkusen.
Cei de la Borussia Dortmund au deschis rapid scorul, în minutul 10, când Karim Adeyemi a primit mingea în careu de la Brandt și a șutat-o pe jos, învingându-l pe Ulreich.
Până la pauză, gazdele au avut două ocazii de a marca, dar niciunul dintre jucătorii lui Thomas Tuchel nu au reușit să modifice tabela. În minutul 23, Kane a trimis balonul pe lângă poartă cu capul, iar în minutul 35 Dier a șutat paralel cu poarta.
În repriza secundă, cei care au trecut pe lângă gol au fost fotbaliștii lui Edin Terzic, Nmecha șutând de la mijlocul careului, în minutul 52. Portarul lui Bayern a fost, însă, atent și a respins balonul.
Citește și:
Dortmund și-a dublat avantajul de pe tabelă în minutul 83. Ryerson a primit mingea de la Haller, intrat pe teren cu 9 minute mai devreme, și a șutat pe jos de la peste 20 de metri, trimițând balonul în plasă.
În ultimele minute de joc, Harry Kane a înscris și el cu capul în poarta goală, dar reușita a fost anulată, după consultarea arbitrajului video, pe motiv de offside.
Derby-ul s-a încheiat cu scorul de 0-2, iar asta înseamnă că Dortmund a obținut prima victorie în fața marilor rivali în Bundesliga după aproape 5 ani și jumătate. În plus, meciul a dus și la stabilirea unui record impresionant în campionatul Germaniei.
Mats Hummels a ajuns la 29 de prezențe în Der Klassiker, devenind fotbalistul cu cele mai multe astfel de meciuri jucate, depășindu-l pe Michael Zorc.
În urma rezultatului din această seară, Bayern a rămas, cu 60 de puncte, pe locul 2 al clasamentului, în timp ce echipa lui Terzic a urcat pe locul 4, cu 53 de puncte.
În următoarea etapă din Bundesliga, formația lui Tuchel va juca pe terenul celor de la Heidenheim, iar Borussia Dortmund va primi vizita celor de la Stuttgart.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo