Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final de poveste! Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani. Mesajul atacantului

Dani Morar

Actualizat 03/05/2024 la 19:15 GMT+3

Emblematicul atacant Marco Reus se va despărţit de clubul de fotbal Borussia Dortmund la finalul sezonului, încheind astfel ''o eră extraordinară'', a anunţat, vineri, gruparea din Bundesliga, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Marco Reus sagt Tschüss

Credit imagine: SID

''Borussia Dortmund şi căpitanul său de lungă durată Marco Reus au ajuns la un acord să nu extindă contractul jucătorului, care expiră la finalul sezonului'', a anunţat Borussia Dortmund într-un comunicat.
Născut la Dortmund, în urmă cu 34 de ani, Reus a jucat la Borussia în ultimii 12 ani, după ce a revenit la club în 2012. Luând în considerare şi perioada petrecută la academia clubului, Reus are mai mult de 21 de ani la club.
Marco Reus a avut un rol crucial în parcursul Borussiei până în finala Champions League din 2013, de la Londra, pierdută în faţa rivalei Bayern Munchen. Reus a cucerit două Cupe ale Germaniei (2017 şi 2021).
Reus a fost căpitan al Borussiei din 2018 până în 2023.
Citește și:

Mesajul lui Marco Reus la despărțirea de Borussia Dortmund

''Sunt foarte recunoscător şi mândru de timpul petrecut la Borussia Dortmund. Am petrecut mai mult de jumătate din viaţă la acest club şi m-am bucurat de fiecare zi, chiar dacă au fost, bineînţeles, şi momente dificile'', a mărturisit jucătorul.
''Ştiu că va fi dificil să spun la revedere la finalul sezonului. Dar, totuşi, mă bucur că situaţia s-a clarificat şi mă pot concentra pe meciurile importante pe care le mai avem de jucat'', a adăugat Reus.
Directorul executiv al clubului, Hans-Joachim Watzke, a declarat, la rândul său: ''Îi dorim lui Marco tot ce este mai bun în viitor. Sperăm că va reveni la Dortmund după încheierea carierei de jucător, deoarece sunt destul provocări interesante pentru el aici în Dortmund''.
Reus nu a precizat dacă va semna pentru alt club, însă până atunci va încerca să mai califice o dată Borussia într-o finală de Champions League pe Wembley.
Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu 1-0, în prima manşă a semifinalei, returul, fiind programat săptămâna viitoare, la Paris.
Sursa: Agerpres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo