Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gest superb! Franz Beckenbauer va avea o statuie lângă stadionul lui Bayern Munchen

Maria Olteanu

Publicat 21/04/2024 la 15:47 GMT+3

Franz Beckenbauer, care a încetat din viaţă pe 7 ianuarie la vârsta de 78 de ani, va avea o statuie din bronz în vârful esplanadei care duce la Allianz Arena, stadionul Bayern Munchen, a anunţat duminică o asociaţie de suporteri ai clubului bavarez, scrie AFP.

Franz Beckenbauer empfing 1974 den WM-Pokal

Credit imagine: SID

Statuia lui "Kaiser Franz" va avea o înălţime de aproximativ 2,70 metri şi va fi montată alături de cea a lui Gerd Müller, golgheterul all-time al lui Bayern Munchen, care a murit pe 15 august 2021 la vârsta de 75 de ani.
"Aceasta trebuie să amintească de poziţia importantă, de neuitat, pe care a avut-o "Kaiser-ul" la Bayern Munchen", explică Kurt-Landauer Stiftung, o fundaţie care poartă numele fostului preşedinte al Bayern, creată în 2017 de suporteri ai clubului.
Asociaţia a făcut un apel pentru strângerea de fonduri, menţionând că proiectul a fost aprobat şi de familia lui Franz Beckenbauer. Se preconizează ca inaugurarea să aibă loc peste un an şi jumătate.
În prezent, Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei, este pe locul 2 în Bundesliga, fără şanse de a mai cuceri titlul în acest an, dar sperând măcar la poziţia de vice-campioană.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo