Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Minunea Leverkusen continuă! Victorie clară în derby-ul de titlu contra lui Bayern!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/02/2024 la 12:59 GMT+2

Bayer Leverkusen a câștigat derby-ul sezonului din Bundesliga. Elevii lui Xabi Alonso devin favoriți la câștigarea titlului în Germania, după 3-0 în fața principalei urmăritoare, Bayern Munchen. Bavarezii nu au avut nicio șansă pe terenul "aspirinelor", care sunt în continuare neînvinși în acest sezon.

Leverkusen jubelt im Spitzenspiel gegen Bayern

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Leverkusen a deschis scorul destul de repede prin jucătorul împrumutat chiar de la Bayern, Josip Stanisic. Fundașul lateral croat a fost scăpat din marcaj de Sacha Boey, iar elevul lui Xabi Alonso a finalizat centrarea perfectă a lui Robert Andrich.
"Aspirinele" s-au apropiat de al doilea gol prin Nathan Tella, care a fost blocat de Manuel Neuer, după o diagonală perfectă a lui Piero Hincapie. Din cornerul rezultat, Jonathan Tah a finalizat cu capul sub bara transversală, refuzat și el de portarul naționalei Germaniei.
Citește și:

Leverkusen s-a detașat în fruntea Bundesligii

Elevii lui Alonso au început electrizant repriza secundă, dublând avantajul prin Alejanro Grimaldo, care a marcat al 8-lea său gol al sezonului. Tella i-a pasat excelent fundașului stânga spaniol, care a avut o finalizare de atacant, fără șanse pentru Neuer.
Leverkusen a reușit să o țină pe Bayern departe de poarta lui Lukas Hradecky pe toată durata partidei. Elevii lui Thomas Tuchel nu s-au apropiat cu adevărat de gol pe tot parcursul celor 90 de minute, fiind total lipsiți de inspirație. La ultima fază, Jeremie Frimpong a consfințit înfrângerea drastică a lui Bayern cu un gol în poarta lăsată goală de Neuer, de la peste 30 de metri.
Astfel, Leverkusen rămâne neînvinsă în toate competițiile în acest sezon, după 31 e meciuri. Cu această victorie, echipa lui Xabi Alonso se îndepărtează la 5 puncte de Bayern în fruntea Bundesligii, o diferență care s-ar putea dovedi suficientă pentru primul titlu din istoria clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo