Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O multiplă campioană a Germaniei e aproape de desființare! Acum 5 ani juca în grupele Champions League

Dani Morar

Actualizat 31/01/2024 la 21:23 GMT+2

Schalke 04 a ajuns într-o situație dezastruoasă. Retrogradată în liga a doua din Germania, echipa e la un pas de desființare. Cu datorii uriașe, situația nu este una deloc roz nici în clasament, astfel că o nouă retrogradare poate fi sinonimă cu colapsul.

Der FC Schalke hält die Chance auf den Klassenerhalt am Leben

Credit imagine: Getty Images

Schalke 04, al patrulea cel mai titrat club din Germania ca număr de titluri câștigate, este la un pas de desființare. Albaștrii au ajuns într-o situație extrem de complicată, atât din punct de vedere sportiv, cât și administrativ.
Schalke este de 7 ori câștigătoare a Bundesligii, fiind depășită la acest capitol doar de Bayern Munchen (33 de titluri), FC Nurnberg (9 titluri)și Borussia Dortmund (8 titluri).
Echipa se află pe locul 15 în liga a doua a Germaniei, la egalitate de puncte cu primul loc retrogradabil, ocupat de Hansa Rostock, și cu cel de baraj pentru menținere în eșalonul secund, ocupat de Braunschweig.
Problemele mari ale clubului sunt și la nivel financiar, acolo unde are datorii de 165 de milioane de euro. Astfel, o retrogradare în liga a 3-a i-ar aduce în incapacitatea de a mai obține licența și ar trebui să o ia din nou de la 0, de la nivel amator, anunță Sky Germania.
Situația îngrozitoare i-a determinat pe sponsorii clubului să ia o decizie importantă. Clemen Tonnies și Peter Neururer, împreună cu ceilalți susținători, cer o revizuire completă a conducerii clubului.
Ei cer o demisie a conducerii actuale pentru a deschide calea altor oameni mai capabili, care să o salveze pe Schalke din situația actuală.
Citește și:

Schalke, la un pas de desființare

În perioada de transferuri din ianuarie, nemții au făcut un singur transfer și l-au adus pe Darko Churlinov, împrumut de la Burnley. Această mutare pare să nu fie suficientă în lupta pentru evitarea retrogradării, iar fanii sunt tot mai furioși.
Situația actuală a lui Schalke este o avertizare despre modul în care managementul financiat defectuos poate duce la o cădere dramatică. Clubul, cândva o forță în fotbalul german, se confruntă acum cu o luptă pentru supraviețuirea în fotbalul profesionist.
Schalke a retrogradat la finalul sezonului trecut. Echipa a participat în grupele Champions League în sezonul 2018-2019, atunci când a făcut parte dintr-o grupă cu Manchester City, FC Porto și Galatasaray.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo