Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul transfer din "era Kompany" la Bayern! Bavarezii, a 3-a cea mai scumpă mutare din istoria clubului

Cristian Mihala

Publicat 24/05/2024 la 08:19 GMT+3

După ce l-a convins pe Vincent Kompany să preia postul de antrenor al clubului, oficialii lui Bayern lucrează și la prima mutare a verii: Dani Olmo va deveni al 3-lea cel mai scump jucător transferat vreodată pe Allianz Arena.

Vincent Kompany

Credit imagine: Getty Images

Din februarie, de când șefii bavarezilor au anunțat că Tuchel nu va mai continua, mai mulți manageri au fost curtați de Bayern, însă situația a ajuns la un moment dat destul de ridicolă. Asta pentru că nu mai puțin de 5 tehnicieni i-au spus "nu" formației care a dominat fotbalul german în ultima decadă: Zinedine Zidane, Xabi Alonso, Ralf Rangnick, Julian Nagelsmann și Roger Schmidt.
În cele din urmă s-a ajuns la varianta Vincent Kompany, un antrenor de doar 38 de ani, care l-a avut ca mentor pe Pep Guardiola. Fostul mare fundaș belgian are o experiență limitată, antrenându-le doar pe Anderlecht și Burnley, pe aceasta din urmă retrogradând-o după ce tot el o adusese pe prima scenă a fotbalului britanic.
Totuși, specialiștii sunt de părere că fostul apărător central are calități veritabile de viitor mare antrenor, iar Bayern a mers pe mâna acestuia. Kompany și-a dat acordul în 5 minute să preia gigantul bavarez, după cum a anunțat Fabrizio Romano, iar acum oficialii lui Bayern vor să îi pună la dispoziție un lot care să îi permită detronarea lui Leverkusen, dar și perspective în Champions League.
Cum Gnabry și Coman au un istoric încărcat de accidentări, nemții vor să aducă un alt atacant de bandă, iar Dani Olmo, o țintă mai veche a bavarezilor, este alesul.
Spaniolul are o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro în contractul cu RB Leipzig, iar Bayern o va accesa în această vară. Ibericul va deveni al 3-lea cel mai scump jucător din istoria bavarezilor, doar Harry Kane (95 de milioane de euro) și Lucas Hernandez (80 de milioane de euro) costând mai mult.
4 goluri și 5 assisturi a avut Olmo în ultimul sezon pentru Leipzig, dar asta în condițiile în care a lipsit o lungă perioadă, fiind accidentat.
De Dani Olmo se mai interesează și două formații din Premier League, dar Bayern e încrezătoare că va câștiga cursa pentru semnătura jucătorului de 26 de ani grație directorului sportiv Max Eberl. Acesta are o relație excelentă cu fotbalistul, de pe vremea când era oficialul lui Leipzig.

De menţionat că Vincent Kompany nu va mai ajunge pe Allianz Arena însoţit de secundul său de la Burnley, Craig Bellamy, aşa cum s-a anunţat iniţial. Din câte se pare, acesta a primit oferta de a deveni principal la Burnley, în locul belgianului şi va accepta propunerea, având ca obiectiv promovarea în Premier League la finalul sezonului viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo