Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul de consolare făcut de Bayern, dupa ce bavarezii l-au "ratat" pe Radu Drăgușin

Bianca Dumitru

Publicat 10/01/2024 la 11:22 GMT+2

Bayern Munchen a fost în ultimele ore în luptă directă cu Tottenham pentru transferul lui Radu Drăgușin. Românul a ales să meargă în Anglia, dar bavarezii nu au pierdut vremea și s-au reorientat asupra unui alt fundaș central pe care vor să-l semneze în această iarnă.

FC Bayern: Jubel bei Harry Kane (re.) und Min-jae Kim (li.)

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a fost unul dintre cluburile care s-au aflat în această perioadă de mercato pe urmele lui Radu Drăgușin, românul care a decis astăzi să semneze cu Tottenham, devenind cel mai scump român din istorie.
După ce au ratat transferul fundașului de la Genoa, bavarezii s-au reorientat și au revenit asupra unui alt fotbalist care se afla pe lista lor de mai multă vreme.
Este vorba despre Eric Dier, care le-ar fi atras atenția încă din octombrie, atunci când cei de la Bild au anunțat că cei de la Bayern ar fi interesați să semneze un acord cu el în această iarnă.
Acum jurnalistul Florian Plettenberg a scris că Dier a revenit în fruntea listei de fundași doriți de campioana din Bundesliga. Conform sursei citate, între cele două părți ar exista deja un acord verbal, suma de transfer fiind în jur de 4 milioane de euro.
Fotbalistul ar urma să semneze un contract valabil până în 2025, cu opțiune de prelungire a înțelegerii pentru încă un an, dar mai sunt câteva detalii de pus la punct înainte ca transferul să fie oficial.
Citește și:

MOTIVUL PENTRU CARE DRĂGUȘIN A SEMNAT CU TOTTENHAM

Tottenham și Bayern s-au duelat intens în ultimele ore pentru transferul lui Radu Drăgușin. Ambele cluburi au venit marți cu oferte concrete pentru Genoa, iar oficialii italienilor au acceptat ambele propuneri.
Cheia transferului a fost la jucător, care părea înclinat spre a accepta oferta lui Bayern. Principalul argument era că apărarea lui Tuchel e formată din fotbaliști școliți în Italia, ca și el (De Ligt a venit de la Juventus, în timp ce Kim Min-jae a evoluat la Napoli).
În plus, pe Allianz Arena ar avea ocazia să lupte pentru trofee și să joace în Champions League, în timp ce la Tottenham șansele să câștige ceva sunt reduse.
Dar acest lucru nu a fost decisiv în alegere, ci sfaturile apropiaților, care i-au explicat clar că la Londra va avea o șansă uriașă de a juca titular constant. În acest moment, Ange Postecoglou nu se poate baza pe Romero și Van de Ven, ambii accidentați, astfel că Drăgușin va intra direct titular în derby-ul cu United, din weekend.
Chiar și când cei doi fundași vor reveni, românul va avea o șansă importantă să își mențină statutul de titular, pe când la Bayern trebuia să se lupte cu Upamecano, De Ligt și Kim Min-jae pentru cele două locuri în centrul apărării.
Nu în ultimul rând, a contat enorm australianul Ange Postecoglou, tehnicianul care a făcut minuni de când a preluat-o pe Tottenham. Acesta a vorbit direct cu Drăgușin, căruia i-a explicat faptul că e un element cheie în proiectul său, ceea ce l-a cucerit pe fundașul care visa din copilărie să joace în Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo