Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un renumit jurnalist german știe de ce l-a ratat Bayern pe Drăgușin! Reacția nemților după refuzul fundașului

Nicu Savin

Publicat 11/01/2024 la 09:31 GMT+2

Radu Drăgușin a avut pe masă o ofertă de la Bayern Munchen, dar în cele din urmă a preferat să plece la Tottenham, fiind probabil convins că acolo va avea șanse mai mari de a fi titular meci de meci. Christian Falk, unul dintre cei mai respectați jurnaliști germani, consideră că Bayern a acționat prea târziu pentru realizarea transferului și a spus că bavarezii au fost uimiți de refuzul românului.

Genoa-Perugia 2-0, Serie B 2022-2023. L'esultanza di Radu Dragusin (Genoa). Foto di Simone Arveda per Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Radu Drăgușin este la Londra și în curând va semna un contract pe termen lung, probabil până în 2029, cu Tottenham. Londonezii au câștigat lupta de la distanță cu Bayern Munchen pentru transferul fundașului, chiar dacă agentul acestuia a spus că oferta campioanei Germaniei era mai mare din punct de vedere financiar.
Drăgușin a preferat o mutare în Premier League, campionat unde visa să ajungă de mic, gândindu-se probabil că la Spurs va avea mai multe șanse să devină titular de drept decât la Bayern, unde pe același post evoluează fotbaliști ca De Ligt, Upamecano sau Kim Min Jae.

Bayern l-a ratat pe Drăgușin pentru că a acționat prea târziu, crede un renumit jurnalist german

Totuși, tentația de a juca la Bayern a fost mare pentru Drăgușin și acesta nu a fost departe de a da curs ofertei în ultima clipă. Conform renumitului jurnalist german Christian Falk, care conduce un departament de la Bild - specializat pe Bayern Munchen - românul chiar le-a transmis oficialilor bavarezi că ar fi încântat să meargă pe Allianz Arena. Aceștia au fost foarte uimiți când au aflat decizia finală a fundașului, iar Falk crede că Drăgușin ar fi ajuns la Bayern dacă șefii clubului se mișcau ceva mai repede.
"Au fost foarte surprinși că Radu Drăgușin i-a refuzat. După discuțiile foarte pozitive, în care Drăgușin a vorbit despre cât de mult și-ar dori să se transfere la Bayern, conducătorii erau ferm convinși că el va confirma mutarea. Clubului și antrenorului le-ar fi plăcut să lucreze cu el.
Ținta principală a lui FC Bayern este Ronald Araujo. Din moment ce jucătorul este puțin probabil să fie disponibil în iarnă, clubul a sondat mai multe variante, Danso, Dier, Mukiele și Drăgușin. În cazul lui Drăgușin, Munchenul a acționat pur și simplu prea târziu, Tottenham era deja mult mai departe cu negocierile. Și faptul că directorul sportiv al lui Tottenham este italian a fost cu siguranță un avantaj în discuțiile cu Genoa", a spus Falk pentru gsp.ro.
Presa din Italia și cea din Anglia susțin de asemenea că transferul lui Drăgușin la Spurs este opera lui Fabio Paratici, care are în continuare un rol important la clubul englez, deși nu mai ocupă nicio funcție oficială. Internaționalul român este al 4-lea jucător care a trecut pe la Juventus, club la care Paratici a activat 11 ani, și care ajunge la Spurs în ultimii doi ani și jumătate. Primul a fost Cristian Romero, care a ajuns în nordul Londrei de la Atalanta, în vara lui 2021. Argentinianul nu a jucat niciun meci la "Bătrâna Doamnă", dar a fost jucătorul bianconerilor între 2019 și 2021, deci Paratici îl cunoștea foarte bine. Pe aceeași axă au ajuns la Tottenham și Dejan Kulusevski și Rodrigo Bentancur, în ianuarie 2022. Toți cei 3 jucători au fost apreciați la Londra, ceea ce îi face pe șefii clubului să asculte de sfaturile lui Paratici în continuare.
Radu Drăgușin a efectuat aseară vizita medicală și aproape sigur astăzi va semna contractul și va fi prezentat oficial. Românul are toate șansele să debuteze ca titular la Spurs contra lui Man United, duminică, de la ora 18:30, deoarece Ange Postecoglou are mari probleme de lot la nivel defensiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo